5-звездна почивка на индонезийския остров Сумба - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-звездна почивка на индонезийския остров Сумба
Автор: Peika.bg
5-звездна почивка на индонезийския остров Сумба

Ако искате да се потопите в една луксозна атмосфера, далеч от всички, изберете индонезийския остров Сумба и хотел „Нихи Сумба”. 

В 2 последователни години той е бил избиран за най-добър хотел в света (2016 и 2017 г.). В него са инвестирани повече от 30 млн. долара, за да се превърне в 5-звездния курорт, който е днес. 

Хотелът се намира на западното крайбрежие на остров Сумба, а името му в буквален превод означава „хоросан камък“.

Към момента „Нихи Сумба” е най-големият работодател на острова. Интересното е, че част от неговите приходи се предоставят на фондацията “Sumba”, която се грижи за благосъстоянието на местното общество на острова.

Комплексът разполага с 27 вили, всяка от които има собствен басейн. Потапяйки се в тях, пред вас се разкрива приказна гледка към плажа и огромния Индийски океан.

5-звездна почивка на индонезийския остров Сумба
Снимка: nihi.com

Личната вила на собственика също е достъпна за гости, като към нея вървят основна къща и още четири допълнителни вили. Както там, така и из целия комплекс, можете да видите и автентични антики от острова. 

„Нихи Сумба” предлага и достатъчно забавления – както вътре, така и навън. Там можете да се отдадете на спа услуги, както в отделената за целта част, така и в наетата от вас вила. В уелнес центъра пък можете да се присъедините към групови или персонални йога занимания

Ако сте сред хората, които обичат да си почиват активно, можете да се отдадете на сърфинг, както и да се разходите до някой от водопадите, които се намират в близост. 

Цените за нощувка в комплекса стартират от 750 долара, когато сезонът е слаб, а ако искате да отседнете във вилата на собственика, трябва да си приготвите 14 000 долара на вечер, като цената е фиксирана целогодишно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин