6 хотелски професии, за които не подозирате, че съществуват - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 хотелски професии, за които не подозирате, че съществуват
6 хотелски професии, за които не подозирате, че съществуват
Снимка: The Peabody Memphis

Със своите над 52 000 хотела и близо 2 милиона работни места в сферата на туризма САЩ няма как да не са богато поле за изследване в областта на необичайните професии. Освен стандартните сервитьори, камериерки, пикола и готвачи, в Страната на неограничените възможности реални професии са също и ръководител на патешки марш, гуакамолог или инструктор по предлагане на брак.

Събраните от NBC професии са си съвсем истински – чрез тях хотелите успяват да предложат на своите гости уникални преживявания, а за посетителите са забавен спомен. Пък и звучат по-добре от миене на чинии и чистене на тоалетни.

Сърф учител за кучета

Сърфът вече не е запазен само за хората. Поне не и в хотел в Сан Диего, където всеки Шаро може да се пробва в екстремния спорт, разбира се, с личен кучешки сърф учител. Уроците, също като при хората, започват на пясъка, после преминават в плитки води и накрая в дълбокото. „Кучетата понякога се оказват по-добри сърфисти от хората“, споделя учителят Тийвън Макманъс.

Ръководител на патешки марш

В хотел в Мемфис има 80-годишна традиция, която повелява местните патици да преминат с тържествен марш два пъти дневно разстоянието от курника си до фонтан в центъра на фоайето. Минава се, естествено, по червен килим (виж снимката). Освен за правилния ритъм на марша, Антъни Петрина се грижи и за всички останали аспекти на патешкия живот – хранене, обучение, здраве.

Асистент по рибата

Макар тази професия да съществува в канадски хотел, в него почиват много американци, които често се прибират в богат улов от луксозните развъдници в Канада. Асистентът по рибата се грижи да освободи гостите на хотела от техния тежък и потенциално миризлив товар, като го съхранява в огромен фризер до заминаването им. Освен това води статистика за най-голяма уловена риба.

Гуакамолог

Можете ли да изберете авокадо в точния момент на узряването му? Позната ли ви е тънката игра на сол, лайм и чесън? А ако можете и да споделяте тези свои знания пред публика всеки ден, може би вие сте нереализиран гуакамолог. В хотел в американския град Далас всеки ден има презентация на тема тънкостите в приготвянето на сос гуакамоле. Не е нужно да сте велик готвач, само да обичате да говорите за авокадо.

Инструктор по предлагане на брак

Знаете всички изтъркани варианти за предлагане на брак – скриване на пръстена в десерта, изпускането му в чашата с шампанско... На сватбения агент Калей Ван Хорн й писва да гледа такива изпълнения и затова решава да помогне за организирането на наистина запомнящи се предложения за брак. Като нощна разходка със сноумобил с повреда в двигателя по сценарий или игра на голф, в която на 18-а дупка бъдещият младоженец намира не топка, а пръстен.

Доктор на слънчеви очила

В луксозен курорт във Флорида има специален служител, наречен Д-р Цайси, който се грижи за всички дребни нещастия, които биха могли да сполетят очилата ви по време на почивката – от разхлабено болтче и мръсни стъкла до по-сериозни кризи. Има си дори и лекарско куфарче с инструменти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Истинският Типун, 26.08.2013 | 14:31
Съгласен съм с коментара на Охльо Бохльо. Мен пък най-много ме впечатли професията на ръководителя на патоците :)
Охльо Бохльо, 26.08.2013 | 11:07
Всякакви лудории има по света, наистина изумителни неща правят някои хора,че и за това им се плаща..
Абонирайте се за нашия бюлетин