6 красиви острова, където не можете да отидете - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 красиви острова, където не можете да отидете
Автор: Peika.bg
6 красиви острова, където не можете да отидете

Островите са наистина божествена работа – километри плажове, жарко слънце, кристална вода, синьо небе, гъста тропическа растителност. В общи линии, хората си представят идеалната почивка в такава атмосфера и до голяма степен са прави. Какво друго му трябва на човек?


Поради това, повечето острови отдавна вече са мечтаната туристическа дестинация за стотици хиляди хора. И повечето острови са доста гостоприемни, освен тези, на които нямате право да стъпвате. Вижте кои са те.

35993

1. Остров Хърд

Австралия

На този остров няма да ви е скучно - там можете да видите пингвини, водни птици, ледници и дори истинска вулканична лава. Проблемът е, че вулканът е активен и австралийските власти трудно издават разрешително за посещение на Хърд. Дори и да го получите, до острова се стига с кораб за две седмици, а условията за плаване през повечето време са неблагоприятни.

35992

2. Северен Сентинел

Индия

Северен Сентинел е част от Андаманските острови в Бенгалско море. Там водата е бистра, небето е синьо, а гората е безкрайна и всичко останало. Проблемът е, че островът е населен с местно племе, което е останало в дивото си състояние, отпреди 60 хиляди години. И неговите членове са доста агресивни, в смисъл, че стрелят по всичко живо с истински копия и стрели.

35995

3. Съртси

Исландия

Това е малък остров (1,4 км2), който е дом за множество видове птици. Интересна подробност е, че островът е наречен на митичния великан Съртр. Туристите обаче не са допускани да ходят там и на Съртси отиват само учени, които наблюдават птиците.

35994

4. Нийхау

Хавай

На този красив остров има огромно разнообразие от много редки и застрашени животински видове, но туристите не могат да ходят там, защото островът е частен.

35990

5. Албатросовият остров

Австралия

Островът е хубав и там също има редки птици, а основната животинска популация са албатросите. Там могат да се видят също австралийски и новозеландски космати тюлени, и малки пингвини. Албатросовият остров обаче е природен резерват и не е отворен за посещения.

35996

6. Змийският остров

Бразилия

Това място е дом на 5000 отровни змии и едва ли има основателна причина да ходите там. Бразилската армия ще ви спре, така или иначе, защото достъп до острова имат само учени.   

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин