6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1
Автор: Елена Исаева

Франция е една много красива и интригуваща страна, в която освен Париж, Бордо, Лион, Марсилия, Ница и други по – известни градове, има и малки такива, които наистина ще ви очароват, ако ги посетите. Не винаги те имат забележителности като Айфеловата кула, Лувъра или Триумфалната арка, но именно те показват облика на френската провинция в пълния ѝ блясък.

Всеки малък град във Франция има какво да предложи на своите посетители и определено си заслужава да се посетят, дори само за ден. В тази статия ще ви представя 6 от тях, които определено имат какво да покажат на своите туристи и кой знае, може някой да ви стане любим.

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1
Снимка: pixabay.com

Лимож – град Лимож се намира в централна Франция, разположен на живописната река Виен. Градът е известен със своите красиви средновековни медни съдове, инкрустирани с емайл, със своя изящен порцелан от 19 век и със своите дъбови бъчви, които се използват за производството на коняк. В Лимож е роден и един от най – талантливите художници раждали се някога – Реноар. Той е един от основоположниците на импресионизма.

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1
Снимка: pixabay.com

Бурж – Бурж е още един много красив и романтичен малък френски град. Най – интересната и посещавана забележителност в града в готическата катедрала „Свети Стефан“, която е наистина много впечатляваща. През 1992 г. Буржка катедрала е обявена за паметник на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1
Снимка: pixabay.com

Анже – градът се намира в западна Франция, на мястото, където река Мен се влива в река Лоара. В градът има много красива катедрала и интересни къщи, които може да разгледате. Уличките в историческия център са много романтични и не се за пропускане.

Льо-Ман – градът е известен с едно много интересно състезание – 24 часово каране, което не е за всеки, но пък е много впечатляващо за гледане. Освен състезанието, разходете се из улиците на този красив френски град и се насладете на една приятна, спокойна и романтична атмосфера, която Льо – Ман предлага.

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1
Снимка: pixabay.com

 

Нанси – още едно прекрасно френско градче, което няма да съжалявате, ако посетите. Нанси е романтичен град, в който може да се насладите на красива архитектура и много романтика. Подходящ е за по – нестандартен избор за меден месец, но пък и много двойки в последните години предпочитат подобен тип места, на които могат да се насладят спокойно един на друг.

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – част 1
Снимка: pixabay.com

Мец – градчето се намира в североизточна Франция и е разположен е на река Мозел. Градът е известен с много неща, едно от които е университетът „Пол Верлен“. В града най – предпочитания спорт е хандбал и има местен отбор, от мъже и такъв от жени. В Мец се намира сградата Помпиду – Мец, която е клон на центъра в Париж – Жорж – Помпиду, но е малко по – голяма от нея.

Това са една малка част от по – малките френски градчета, които заслужават внимание. Нека те послужат за вдъхновение, на вас читателите и да потърсите още подобни, които да включите в обиколката си из красивата и романтична френска провинция. Всяко място има своя чар, история и места, с които да завладее душата и сърцето на всеки пътешественик.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин