6 места в Барселона, които да не пропускате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 места в Барселона, които да не пропускате
Автор: Елена Исаева

Барселона – перлата на Средиземно море, столицата на област Каталуня и вторият по-големина град в Испания. Тя е шарена, жизнена, прекрасна и винаги очарова своите посетители. Барселона е известна с толкова много неща – средиземноморската кухня, невероятните архитектурни шедьоври на Гауди, морето и огромните плажни ивици, и разбира се най-популярната игра в света – футболът.

 

В тази класация са включени едни от най-интересните места в Барселона, но разбира се те са много повече.

6 места в Барселона, които да не пропускате
Снимка: Елена Исаева

1.Испанското село – появява се през 1929г. по случай Световното изложение в Барселона. Тук може да видите различни занаяти от всички краища на Испания. Подобно на Айфеловата кула, селото е трябвало да се разруши след изложението, но тъй като е имало голям успех, испанците са решили да го запазят. В средата му се намира интерактивна зала, в която може да видите филмчета за различните традиции и обичаи в Испания – корида, фламенко и други.

2.Площад Испания е възлово място в Барселона. Построен е още през 1908г., но в това си състояние датира от 1929г. за Световното изложение в Барселона. В началото на площада, като горди пазачи се извисяват две 49 метрови кули, които наподобяват тази на площад Сан Марко във Венеция. От тях започва улица „ Кралица Мария Кристина“, която ви отвежда директно в подножието на хълма Монжуик, където се намира Националния дворец, който в наши дни е Музей на каталунското изкуство.

6 места в Барселона, които да не пропускате
Снимка: Елена Исаева

3.Шоуто на фонтаните в средата между венецианските колони и Националния дворец се намират известните „Пеещи фонтани“. Вечерно време, в определени дни и часове, фонтаните изнасят цяла програма – светят в различни цветове и от тях се чува музика – различни стилове, но винаги известни музикални парчета. Това е едно страхотно място за вечерни романтини разходки.

6 места в Барселона, които да не пропускате
Снимка: Елена Исаева

4. Паркът „Цитадела“ се казва така, защото е построен върху някога съществуваща цитадела. Това е т.нар. градски парк, който води до Зоологическата градина. В северната част на парка е построена много красива арка, с малки фонтани, каскади и езерце в основата им. „Цитаделата“ е един невероятен зелен оазис, на който може да се насладите в горещите летни дни.

6 места в Барселона, които да не пропускате
Снимка: Елена Исаева

5.„Камп Ноу“ дори да не сте запалени фенове на ФК „Барселона“ или футболът като цяло, трябва непременно да посетите стадиона. За почитателите на най-великата игра това е истинско произведение на изкуството. В музея към стадиона се пазят златната топка и обувка на Стоичков, както и неговата тениска с автограф, от времето, в което е играл за „Барселона“. Задължително посетете и стадиона по време на футболен мач – емоцията е съвсем различна от тази пред малките екрани. Това изживяване ще ви остане дълго след като напуснете Барселона.

6 места в Барселона, които да не пропускате
Снимка: Елена Исаева

6.Гауди – Антони Гауди е испански архитект, един от най-големите новатори на неговото време. Всеки негов шедьовър в Барселона се е превърнал в символ на града. Не пропускайте известната „Саграда Фамилия“, на чиито строеж през 1883г. за архитект е назначен самият Гауди. Той умира през 1926г. и строежът временно е спрян. Малко след това е възстановен, като се предполага, че окончателното завършване на базиликата ще е през 2026г. Друго творение на Гауди е паркът „Гюел“. Той е построен в периода 1900-1914г, по поръчка на граф Еузебио Гюел, на който е и кръстен. Известните къщи на Гауди също не са за изпускане. Къщата Каса „Батийо“ е може би най-известната и най-шарената сред тях. Тя е построена между 1875 и 1877г., като през 1900г. става собственост на текстилният индустриалец Жосеп Батийо.

 

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин