6 начина да се забавлявате като местните в Нант - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 начина да се забавлявате като местните в Нант
Автор: Peika.bg
6 начина да се забавлявате като местните в Нант
Снимка: www.nantes-camping.fr
С удивителния си средновековен замък, атмосферата на Стария град и фантастичните забавления, вдъхновени от Жул Верн, Нант е един от най-уникалните и динамични градове на Франция! Увеселителните атракции обаче са само част от историята му. За тези, които искат да копаят под повърхността и да изживеят града като местените, ето някои идеи за не-туристически неща, които да правите в Нант.
 
1. Разгледайте щандовете на пазара "Talensac"
 
Датиращ от 1937 г., Talensac Market е местна институция и все още е най-големият пазар на Нант. Отидете там рано, за да се снабдите с пресни продукти и да упражните френския си или поне да научите някоя нова дума или израз. Там ще можете да си избирате от купчините прясна риба и морски дарове, донесени направо от морето. След пазара можете да си вземете някой прясно изпечен сладкиш, заедно със сутрешното си кафе. 
 
6 начина да се забавлявате като местните в Нант


2. Вземете си велосипед под наем

Нант се гордее със своя велосипеден градски център и широка мрежа от велосипедни алеи. Можете да стигнете с колело почти навсякъде. Регистрирайте се в системата за велосипеди Bicloo и карайте само срещу 1 евро на ден. Всеки път, когато наемете колело, получавате 30 минути безплатно. Това е достатъчно време за колоездене между забележителностите. 
 
6 начина да се забавлявате като местните в Нант


3. Насладете се на аперитив на Ке де Антий (Quai des Antilles)

Заобиколен по западния бряг на Ил дьо Нант, Ке де Антий е мястото за следобедна бира или вино, през някой слънчев следобед. Брегът на реката е затруп с барове и кафенета, а след залез слънце става наистина оживено и интересно. 18 неонови пръстена светват на кея след мръкване. Тук се провеждат много музикални концерти и културни мероприятия, особено през топлите, летни нощи. 
 


4. Качете се на ферибота до Trentemoult

На южния бряг на река Лоара, историческото рибарско селище Trentemoult е спасението от градския шум и оживление. Хванете ферибота и се насладете на гледката към Нант. Когато пристигнете, ще се озовете в лабиринт от цветни улици и древни сгради. Рибарското селище е средище на художници и занаятчии, и е идеалното място да си купите нещо красиво за спомен или просто да се разходите край брега.
 
6 начина да се забавлявате като местните в Нант

5. Насладете се на пикник в парка
 
Докато туристите най-често посещават парка Жарден де Плант (Jardin des Plantes), местните се насочват насевер към тихата и по-спокойна японска градина "Остров Версай" (Île de Versailles). С зелени градини, водни съоръжения и мостове в японски стил, това е идеалното място за пикник. Тук можете да наемете лодки или канута, за да се разходите из острова. Малко по-далеч от града, в огромния "Парк ду Просе" (Parc de Procé), можете да намерите истинска тишина и уединеност. 
 
6 начина да се забавлявате като местните в Нант


6. Посетете шоу в Лиу Юник

Разположен в легендарната фабрика за бисквити LU, Лиу Юник (Lieu Unique) е водещият център на съвременното изкуство в Нант. Там се провеждат много художествени изложби, театрални представления и културни събития. Освен това е пълно с барове и ресторанти. Тук спокойно можете да прекарате цяла вечер или дори няколко подред, като се отдадете на артистичната си страна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин