6 неща, за които следят стюардите и стюардесите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 неща, за които следят стюардите и стюардесите
Автор: Peika.bg
6 неща, за които следят стюардите и стюардесите

Освен че изглеждат приветливи и усмихнати, стюардите и стюардесите имат и други задължения, като това зорко да наблюдават пътниците за необичайно поведение.

Те през цялото време следят за безопасността на полета и са изключително наясно какво да правят в извънредни ситуации. Ето и някои от нещата, за които пътниците биват наблюдавани:

1. Дали ги гледате в очите

Стюардите и стюардесите следят дали имате зрителен контакт при влизане в самолета. Ако той липсва, те със сигурност ще ви следят по-изкъсо, тъй като това е един от признаците на уплах или психологически проблеми.

2. Дали сте пили

Едно от нещата, за които най-много следи кабинният екипаж, е дали пътниците са под въздействието на алкохол или други опиати. Това е така, тъй като именно тези пасажери могат да се окажат проблемни и заради тях да се наложи непредвидено аварийно кацане.

3. Дали сте в добра физическа форма

Може да ви звучи странно, но стюардите и стюардесите се оглеждат за хора, които са в добра физическа форма, в случай че се наложи да се обърнат към някого за помощ, ако възникне проблем със сигурността на борда на самолета. 

4. Дали ги заговаряте

Това дали сте приятелски настроени и дали заговаряте стюардите и стюардесите е от значение за тях. То това те могат да разберат дали да се обърнат към вас при нужда от помощ при извънредна ситуация. 

5. Дали изглеждате здрав

Това дали сте в добро здравословно състоние преди полет е от изключително значение. Именно затова кабинният екипаж зорко следи пътниците дали изглеждат здрави.

6. Дали жените са бременни

След определен месец от бременността жените се нуждаят от медицинско свидетелство, че могат да пътуват със самолет, а в последните дори нямат право да летят. Това е и причината стюардите и стюардесите да се оглеждат за бъдещи майки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин