6 съвета за дамите за по-комфортно пътуване (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 съвета за дамите за по-комфортно пътуване (част 2)
Автор: Peika.bg
6 съвета за дамите за по-комфортно пътуване (част 2)

Нека си признаем, че доrи и едно пътуване да е комфортно, на финала много често изглеждаме доста изморени и изгубили блясък. За утеха на по-суетните от вас обаче, този проблем има решение.

Няма значение какъв е поводът и какво е превозното средство, с което пътувате, тъй като преживяването със сигурност се отразява изтощително на организма и, разбира се, на вашия външния вид.  

Това е и причината да ви подберем няколко съвета за това как да останете свежи след път. 

1. Почивката

Ако пътувате със самолет или влак – опитайте да подремнете. Ако сте с автомобил или автобус – използвайте всяка възможност да се разтъпчете и разкършите. Потичайте, подскачайте, или просто се наведете и клекнете няколко пъти, за да стимулирате кръвообръщението в крайниците.

2. Очите

Торбичките и тъмните кръгове под очите са най-видимият белег за умора и възможността да се появят, особено след дълъг път, е голяма. За да ги заличите, наложете няколко кубчета лед – може да помолите кабинния екипаж, ако пътувате със самолет или да си вземете от някоя бензиностанция, ако сте с автобус или кола. Със сигурност това незабавно ще ви освежи и ще направи погледа ви по-бодър.  

3. Течностите

Сигурно вече ви е омръзнало да го чувате, но консумацията на много течности е от изключително значение за вашето здраве. Дехидратацията може да стане причина за лошо настроение, главоболие и сънливост. Приемът на достатъчно вода по време на пътя пък ще намали спазмите в мускулите и сковаността в крайниците и ще поддържа мозъка ви бодър. А, гарантираме ви, щом се чувствате свежи, ще е лесно и да изглеждате така.

4. Храната

Ако стоите гладни, организмът ви ще отпадне, а ако преядете, ще ви се доспи. Изборът на неподходяща храна пък може да предизвикате дискомфорт на храносмилателния тракт – затова ви препоръчваме да избирате умно това, с което ще се храните по време на път, а и не само. Заложете на свежа храна и ядки.

5. Освежителите

Препоръчваме ви, по време на път да имате в чантата си неща като ментови бонбони, дъвки, спрей за уста, дезодорант или парфюм, термална вода, антибактериални мокри кърпички или антибактериален гел. Всяка една от тези на пръв поглед ненужни подробности всъщност може да се окаже благотворен начин да останете свежи, докато сте в движение.

6. Усмивката

Усмивката придава положително излъчване и някак несъзнателно подобрява настроението. Защото тайната на свежестта е не само да изглеждате добре, но и да се чувствате добре. Пък и все пак отивате на пътешествие, нали така?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин