7 Начина да се забавляваш през телефона си, докато си на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 Начина да се забавляваш през телефона си, докато си на път
Автор: Peika.bg

Скорошно проучване показва, че човек е склонен да излезе от дома си без портфейл, отколкото без мобилния си телефон. Умното устройство се оказва незаменима част от всекидневния живот, с него имаме достъп до електронната поща, всички приятели са на няколко клика разстояние, а в последно време се превръща и в много добър партньор за дългите пътувания.

Благодарение на високоскоростната връзка ще имаме целият свят в ръцете си, с което дори няма да усетим дългото пътуване. В следващите редове предлагаме някои основни забавления за дългото пътешествие:

1. Опознаването на дестинацията

Винаги може да направите една бърза проверка на всички забележителности, които може да посетите, докато още пътувате. Google предлага интересни туристически маршрути с подробно описание и детайли за всяка локация. Съчетанието от пешеходни маршрути и градски транспорт може да спести много главоболия, освен това ще открием, че работното време също е посочено и ще помогне значително за запълването на свободното време. Разходката може да бъде запаметена в паметта на телефона, в случай, че не се намирате в приятелска роуминг дестинация, където преносът на мобилни данни се таксува с драконови тарифи. А и систематизирането на времето винаги дава резултат, когато искаме да вземем колкото се може повече от пътешествието.

2. Онлайн залози

Ако сте спортен фен, най-вероятно не искате да се разделяте от тази развлекателна индустрия. Благодарение на мобилния телефон си телефон ще можете да следите последните новини на любимия отбор, да проверите какво се случва с Григор Димитров и какви са шансовете на Пиронкова в следващия голям турнир. А защо да не използвате знанията за инкасиране на нови средства? Благодарение на мобилното приложение на ефбет е възможно дори да запълним времето с някое футболно дерби, особено след като родния букмейкър предлага и пряко предаване, при това без нуждата от специални абонаменти, необходимо е само да използвате мобилното приложение. А и да не забравяме, че всеки играч може да се възползва от efbet bonus за цялата платформа с предложения. Вече не е необходимо да бързаме, защото любимото дерби ще започне скоро. Не, това вече е история!

3. Играта на асоциации

Една любима игра на авантюристите е да правят снимки на странни предмети, които забелязват, докато са на почивка. И понеже винаги има поне един човек от компанията, който обича да напомня, че е в отпуска и се забавлява, играта на асоциации е толкова успешна. Идеята е, че се снима нещо странно и не толкова популярно, пуска се в общ чат и участниците трябва да познаят какво точно е неговото предназначение. Друга подобна игра, която също трупа популярност е снимането на животно, което играчите трябва да познаят как се нарича в определен регион. Например в Стара Загора можем да забележим, че пуйката се нарича фитка. Особено удоволствие се постига, когато пътувате в Източна Европа. Ще научите някои основни термини, които може и никога да не Ви потрябват. Едва ли ще имате нужда от руския термин за лешникотрошачка, но удоволствието е на високо ниво.

4. Аудио фонът

Разбира се, повечето от нас обичат да слушат музика и често на път се води специална битка за следващото парче, особено ако се возите с изявени меломани. С помощта на игри като асоциациите може лесно да разчупите плейлиста и да предлагате разнообразни парчета, без да има ощетени, а и така ще разширите значително познанията си, добавяте нови изпълнителни и обогатявате себе си. Все по-популярни са и подкастите, които ни обогатяват значително, а ако сте почитатели на литературата, не забравяйте да вземете и някоя аудио книга, особено ако не се чувствате комфортно, докато сте в автомобил.

5. Игри

Не трябва да се изненадваме от предложенията, които все по-често започват да пълнят мобилните платформи. Еволюцията на умните телефони все по-често е придружена с красиви графики, разнообразни логически игри и достатъчно причини да инвестирате малко повече време в тях. Да не забравяме, че някои стратегии позволяват и игра с приятели, което прави изживяването малко по-интересно и вълнуващо, особено след като дават възможност за една сериозна конкуренция. Дори и да не сте почитател, може да се изненадате колко напреднали са повечето игри и категорично няма да останете разочаровани.

6. Нови знания

Може да се изненадате колко YouTube канали са насочени към мобилната фотография и триковете за улавянето на оригиналният кадър, с който ще блестите в социалните мрежи. Нещо повече, някои канали се специализират върху конкретен модел, а много често уроците им са кратки и за едно пътуване може да обогатите значително фотографските познания, запечатвайки малко по-добре почивката си. Разбира се, нито един мобилен телефон не може да се бори с оригиналния фотоапарат, но след като малцина са готови да носят отговорност за още една електроника, най-вероятно всичко остава в ръцете на мобилната фотография. Поне този път ще има много по-малко червени очи.

7. Опознаването на речника

Разбира се, Google Translate може да помогне в най-различни ситуации, но често ще има нужда от време, преди да започне да превежда. Добрата новина е, че винаги можем да намерим конкретен разговорен речник, особено ако отиваме в страна, където английският не е на особена почит. Речниците за мобилни устройства могат да спестят много неприятности, а и често са ви необходими само слушалки, за да преминете няколко бързи курса и да се опитате да запомните някои основни термини. Добре, ученето на нов език може да не е най-забавното занимание, докато пътувате, но пък ще спестите забавлението на околните, докато се опитате да поръчате ястие в ресторанта, кой ще се смее тогава?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин