7 града с невероятни места за плуване - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 града с невероятни места за плуване
Автор: Peika.bg
7 града с невероятни места за плуване
Снимка: pexels

След ден, прекаран в разглеждане на забележителности, красивите места за плуване в града могат да покажат на пътешествениците една напълно различна страна на дестинацията – и да придаде съвсем ново значение на приключението.

От плуване в езеро в Лондон до разхлаждане в басейн в Сидни, тези 7 места за плуване са невероятни:

1. Лондонските езера Хампстед Хийт

Красивият Хампстед Хийт в Лондон е дом на три исторически езера за къпане: смесеното езеро близо до Парламент Хил; Highgate Men’s Pond; и Kenwood Ladies’ Pond. Последните две са отворени целогодишно и привличат издръжливи плувци, които разбиват леда, но също така топло посрещат новодошлите, желаещи да изпитат тръпката от това да се потопят в студена вода за първи път. Посетителите трябва да платят £4,50.

Смесеното езерце е отворено от май до септември и има малка поляна за слънчеви бани, както и зони за преобличане. 

2. Езерото Boekenberg в Антверпен

Скътано в парка Boekenberg в предградието Deurne, това красиво езеро е рай за плувците. Водата се филтрира с помощта на екологична система от тръстика и е кристално чиста.

Между май и септември е безплатно да се плува тук. Някога общински плувен басейн, решението да се превърне в естествено езерце за плуване е посрещнато добре от местните жители. Лесно се стига от центъра на Антверпен чрез отличната трамвайна система.

3. Плажът Ingierstrand в Осло

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @oslobybilder

Смес от плочи, трева и пясък, това е мястото, където семействата обикновено се събират през по-топлите и слънчеви месеци на Норвегия. Съоръженията, включително бани и душове, са построени в модернистичен стил от 30-те години на миналия век под творческия поглед на архитектите Eyvind Moestue и Ole Lind Schistad. А водата? Чиста и студена. Прелестно.

4. Река Аар в Берн

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stadt Thun (@3600thun)

Река Аар в Берн си спечели репутацията на една от най-чистите и красиви реки в Европа за диво плуване. Синята ледникова стопена вода осигурява прохлада дори в разгара на лятото. Всъщност стана толкова популярно, че някои местни започнаха да плуват до и от работа, когато температурите се покачат.

Изходните точки са маркирани с червени ленти, което улеснява влизането и излизането от водата. Отидете до Marzili, където ще намерите много място за изсушаване на слънце и дори сладководен басейн, ако искате да поплувате още малко.

5. Басейн Сейнт Джеймс в Кейптаун

На по-малко от час път с кола от Кейптаун, този очарователен, защитен басейн е идеален за гмуркане и снимки! Има естествени скални басейни с очарователна дива природа, която децата могат да открият, както и голям изкуствен басейн със спокойни, относително топли води.

Безплатно е за посещение и отворено по всяко време. 

6. Forty Foot, Дъблин

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lindsey Tramuta (@lindseytramuta)

Най-известното диво място за плуване в Ирландия, The Forty Foot, се намира в южната част на Дъблинския залив в Sandycove. Твърди се, че плуването тук датира от около 250 години.

Някога единственото място за мъже, днес The Forty Foot е отворено за всички и се е превърнало в целогодишно място за скачане, както и за радостно, хедс-ъп плуване.

7. Бани Бронте, Сидни

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Remy Gerega (@remygerega)

Сидни е благословен с може би най-големите океански бани на планетата и избирането само на една, която да опитате, е предизвикателство. Но грандиозните бани Бронте, в непосредствена близост до плажа със същото име, са едно от най-добрите диви места за плуване в Австралия. Докато океанът тук може да бъде див, този защитен басейн осигурява идеалния начин да опитате тази солена вода и да се насладите на диво плуване в един парещ летен австралийски ден.

Има място за сериозни плувци, както и плитки зони за по-неопитни плувци, където да се упражняват. Най-хубавото е, че е безплатно и отворено през цялата година.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин