7 интересни европейски града, които започват с буквата А - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 интересни европейски града, които започват с буквата А
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 7 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата А, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни.

1.     Асеновград, България – няма как да не започна с нещо българско. Градът е наистина красив и много приятен за разходка. Най-интересната забележителност тук, а и в цяла България и Европа е Асеновата крепост. Местоположението ѝ е просто уникално – близо до града, на висок хълм, от който се разкриват невероятни планински и градски гледки. Тя е кръстена на великия български владетел цар Иван Асен II през 1231 г., тъй като той прави сериозни реставрации с цел укрепване и запазване на крепостта за бъдещите поколения.Смята се, че Асеновата крепост е съществувала още по времето на траките.

 

7 интересни европейски града, които започват с буквата А
Снимка: Елена Исаева

2.     Атина, Гърция – когато си мислим за град, чието име започва с буквата А, няма как да пропуснем красивата и космополитна елинска столица. В нея има много интересни места, но безспорно най-известното е Акрополът. Той се издига над градския площад или още агората. Тук може да видите Партенона (храмът на богинята Атина) и много други паметници и светилища от древната гръцка история. Мястото е повече от впечатляващо. Това е и най-сниманата точка в града.

 

7 интересни европейски града, които започват с буквата А
Снимка: pixabay.com

3.     Анкона, Италия – намира се в региона Марке и е наистина красиво и интересно място, както за екскурзии, така и за почивки. В Анкона може да видите катедралата посветена на Св. Чириако, където се съхраняват и неговите мощи, мраморната арка на Траян, построена през 114 – 115 г., която е сравнително добре запазена и има много интересна архитектура.

 

4.     Аликанте, Испания – това е едно наистина невроятно морско бижу. Аликанте е предпочитана дестинация за почивка на море. Тук освен красивите плажове, може да се насладите и на някои много интересни архитектурни забележителности, като замъка Санта Барбара, който е разположен над града, археологическия музей, музея на изящните изкуства и други.

 

5.     Анеси, Франция – това приказно, романтично място е разположено в северната част на едноименното езеро, във величествените Алпи. Градчето е малко, но за сметка на това е повече от красиво. От всяка къща, кафене или уличка лъха романтика и спокойствие. Разходките около езерото са толкова приятни и цветни. Градът очарова своите посетители с цялостния си облик и старинен дух.

 

7 интересни европейски града, които започват с буквата А
Снимка: pixabay.com

6.     Амстердам, Нидерландия – този град няма нужда от много реклама, тъй като всеки знае какво предлага – красиви мостчета, приказни разходки с велосипед, музеят на Ане Франк, музеят на Ван Гог и много други. Историческите канали също не са за пренебрегване. По тях може да си направите романтична разходка с лодка. Градът е очарователен и много оживен.

 

Антверпен, Белгия – градът се слави с много неща, освен с характерния за цяла Белгия – белгийски шоколад. Тук се намира второто по големина пристанище в Европейския съюз, след това в Ротердам. В Антверпен има множество църкви, музеи и много красива зоологическа градина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин