7 интересни европейски града, които започват с буквата Д - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 интересни европейски града, които започват с буквата Д
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 7 европейски града, които може да посетите,подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата Д, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни.

Девин, България – един красив български град, разположен в сърцето на Родопите. В него освен на релаксираща СПА почивка, може да се насладите и на уникална природа. Районът е прекрасен за разходки и в близост до града може да посетите различни интересни обекти – Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Триград, кулата на връх Снежанка, Пампорово, Смолян и много други. Може да изкачите и някой близък планиснки връх, а след това да се отдадете на заслужена СПА почивка и релаксиращи процедури.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Д
Снимка: Елена Исаева

Дряново, България – когато говорим за градове започващи с буквата Д, няма как да се пропусне Дряново. Тук може да посетите красивият Дряновски манастир, който е известен със сражението на четата на Поп Харитон, пещерата Бачо Киро, която се намира съвсем близо и разбира се няколко пътечки в гората около манастира, които ще ви изведат на прекрасни панорамни гледки.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Д
Снимка: Елена Исаева

Дъблин, Ирландия – един много отдалечен, но чудесен град за екскурзия или почивка. В ирландската столица може да се насладите на богата история, красива григорианска архитектура и прекрасни площадчета за разходки. Любимо място на местните, а и на туристите е паркът „Сейнт Стивън Грийн“. Други интересни места, които може да посетите в града са най-старият ирландски университет „Тринити колидж“, Дъблинският замък, катедралата „Свети Патрик“ и други.

Дрезден, Германия – този немски град е просто очарователен. За него определено трябва да си отделите няколко дни. Нещата, които може да видите тук са доста, но едно най-интересните е дворецът Цвингер, който се използва от съда на Дрезден като галерия, оранжерия, фестивална арена и други. Към него има красив парк за разходки, пълен с фонтани. На последния етаж на двореца има кафене, от което се разкрива чудесна гледка, а и може да опитате наистина вкусни десерти. Друго място, което си заслужава да бъде посетено в Дрезден е Голямата градина. Тази ботаническа градина е разположена на огромна площ, като на нейната територия има и зоологическа градина. Голямата градина е построена още през 1676 г., но в нея се допускат посетители едва през 1814 г. На около 13 км от Дрезден се намира замъкът Морицбург, който определено не е за изпускане. Той е кръстен на Дюк Мориц от Саксония, който е имал ловна хижа в този район в периода между 1542 и 1546 г.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Д
Снимка: pixabay.com

 

Дюселдорф, Германия немският град е известен с много неща и определено заслужава вашето внимание. Кръстен е на река Дюсел, която преминава през него и прави градските гледки още по-интересни. В Дюселдорф се намира и най-дългият бар в света. Това място всъщност е стария град на Дрезден, който има над 260 бара, кафенета и ресторанти. Други интересни места са площадът Карлсплац, кулата Рейн, базиликата Свети Ламбертус и други. В града се провеждат и мното интересни и пълни с различни атракции фестивали.

Дортмунд, Германия още един немски град, който е хубаво да включите в своята обиколка на Германия. Това е един наистина динамичен град, известен с бирата и футбола. Тук освен красивите църкви и музеи, задължително посетете и пивоварна Дортмунд, където може да опитате различни местни бири, за които може би никога не сте чували. Немският град е и домакин на най-големият техно фестивал в Европа, който се провежда в края на месец април.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Д
Снимка: pixabay.com

Дубровник, Хърватия сега да отидем в магичната Хърватия, където именно Дубровник е най-посещаваният град. Не случайно великият Джордж Бърнард Шоу казава: „Ако искате да видите земния рай, елате в Дубровник.“ Мястото е повече от уникално, не само за почивка, но и за екскурзия. В града има смесица от барок и средновековие, което му придава една допълнителна рядка красота и величие. От 1979 г. Дубровник е част от световното и културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин