7 летни дестинации за соло пътешественици - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 летни дестинации за соло пътешественици
Автор: Peika.bg
7 летни дестинации за соло пътешественици

Искате ли да се впуснете в приключения това лято? Още не сте опитвали соло пътуване или пък търсите нови дестинации, в които да го практикувате?

Тук ще откриете 7 места, идеални за хора, които пътуват сами. Ако досега не сте се престрашавали да го направите, прочетете "Соло пътешествието - най-доброто ми пътешествие". А специално за дамите: "8 съвета за жените, които пътуват сами", както и "Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами".

Пътуването сами ще ви помогне за вашето личностно развитие, ще излезете от зоната си на комфорт, ще научите много нови неща и ще завържете повече запознанства, отколкото ако пътувате с компания. Освен това ще имате пълен контрол на маршрута. Винаги сте искали да гледате играта на делфините, докато се излежавате на плажа или пък да медитирате в Бали? Направете го!

Ако пък нямате нужда от убеждаване, просто добавете следващите места в списъка си.

1. Амстердам, Нидерландия

Градът има световноизвестни музеи, класни ресторанти и стилни хотели. Уютните стаи в The Hoxton, в Амстердам, са създадени точно за хората, които пътуват сами. ​​Ако искате да изживеете града, както го правят местните, препоръчваме да си наемете велосипед. И, разбира се, обиколка на живописните канали с лодка е задължителна. Вечер можете да се отдадете на партита и посещение на едни от най-модерните клубове.

7 летни дестинации за соло пътешественици

Вижте още: Амстердам за един ден

*

2. Берлин, Германия

Берлин е меката на културния живот с еклектично усещане в Европа. Има много странни кафенета и легендарни нощни заведения. Градът предлага комбинация от исторически и модерни обекти за посещение. Можете да видите останките от Берлинската стена, Сградата на Райхстага, Бранденбургската врата, Телевизионната кула, Дворецът Шарлотенбург, Берлинската катедрала, Телевизионната кула, зоопарка и още много. Чудите се къде да отседнете? Вземете Airbnb в прохладния квартал Кройцберг или изберете удобен хотел в Mitte.

7 летни дестинации за соло пътешественици

Вижте още: Берлин - забележителности за един уикенд

*

3. Рим, Италия

Италия винаги е чудесен избор, особено за соло пътешествия. Столицата Рим е дом на някои от най-разпознаваемите забележителности на планетата. Можете да прекарате седмици, просто да се възхищавате на богатите исторически забележителности. Фонтанът ди Треви, Римският форум, Колизеумът - Вечният град ще ви накара да се влюбвате в него отново и отново. Дългите разходки няма да бъдат толкова изморителни, щом се подкрепяте с вкусна, прясна и автентична места храна и качествено вино.

7 летни дестинации за соло пътешественици

Вижте още: Рим - забележителности за един уикенд

*

4. Сао Мигел, Азорски острови

Сао Мигел е най-големият остров в архипелага. Той е идеалното място за соло приключение. На фона на безкраен океан се открояват островърхи зелени планини. Тук можете да видите как си играят делфини, а при още по-голям късмет - кашалоти и китове. В дълбоките кратери на заспалите вулкани пък ще откриете кристално чисти езера. Островът изобилства от минерални извори. Тази атмосфера ще ви предразположи за една наистина пълноценна почивка.

7 летни дестинации за соло пътешественици

Вижте още: Поне 5 причини да посетите Азорските острови

*

5. Бали, Индонезия

Сухият сезон от май до септември е най-доброто време за посещение на тази магична дестинация Бали. Освен екзотичните заведения за хранене, студиа за йога на открито и баровете на плажа, Бали предлага и редица автентични атракции - оризища, индуски храмове, природни резервати. Не забравяйте да вземете ръчно изработени сувенири за своите приятели от някой от занаятчийските пазари.

7 летни дестинации за соло пътешественици

Вижте още: Бали: Забележителности на райския остров

*

6. Банкок, Тайланд

Банкок се нагорещява през лятото, макар че внезапните дъждове осигуряват приятно разхлаждане. Тук ви очаква пикантна улична храна, бира и всичко това за около 2 долара. Посетете местните храмове, изпийте коктейл на някой от панорамните барове, танцувайте до зори в супер модерните клубове. Когато се изморите от обикаляне или от партита, можете да се поглезите с един масаж на стъпалата. Ако искате да си отдъхнете малко от кипящия град, си направете еднодневна екскурзия до някой от красивите плажове до Банкок.

7 летни дестинации за соло пътешественици

Вижте още: 11 приключения в Банкок

*

7. Бермуда

Бермудите конкурират Карибите, когато става дума за красиви плажове, истинско гостоприемство и спокойна атмосфера. Също така е изключително безопасно. Всъщност територията на страната включва 138 острова. Сигурни сме, че все ще откриете своето райско местенце. Най-големият остров също се казва Бермуда. Най-прочута е пясъчната ивица Лонг бей. Тя многократно е определяна и за най-красивата в света. Кораловият риф непременно трябва да се види нощем, когато заблестява като хиляди скъпоценни камъни. Най-дискретен е плажът Джоубсън, чийто пясък е снежнобял.

7 летни дестинации за соло пътешественици

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин