7 места с най-добър нощен живот в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 места с най-добър нощен живот в Европа
Автор: Peika.bg
7 места с най-добър нощен живот в Европа
Снимка: pexels

В европейските страни има голямо разнообразие от нощни заведения, включително някои от най-добрите клубове в света. Така че, независимо дали харесвате хаус или хип-хоп, танци или дискотека, тук са някои от местата с най-добрия нощен живот в Европа.

7 места с най-добър нощен живот в Европа

1. Ибиса, Испания

Ибиса е един от най-популярните парти острови в света и е лесно да се разбере защо. Островът е красив, а нощният му живот е невероятно разнообразен, предлагащ всичко - от спокойни плажни барове до супер клубове. Някои от любимите ни плажни барове в Ибиса включват Cafe del Mar и El Chiringuito. В Playa d'en Bossa нощният живот е извън класациите, с известни клубове като Amnesia, DC10, Pacha, Ushuaïa и много други. Ако търсите безброй барове, кръчми и клубове, отидете до улица west End в Сан Антонио. И, отговаряйки на името си, Sunset Strip е мястото, където можете да се насладите на залеза. Това е мястото, където ще намерите емблематичното Café Mambo и много други бохемски барове.

2. Дъблин, Ирландия

Дъблин има по нещо за всеки - от спокойни джаз салони до ъндърграунд клубове. Традиционните кръчми обаче правят столицата на Ирландия толкова специална. В Дъблин има около 772 кръчми, така че няма да ожаднеете. За пълното туристическо изживяване с традиционна музика и ирландски танци се насочете към района Temple Bar и посетете Oliver St. John Gogarty's и Temple Bar Pub. Въпреки това, ако креативните коктейли са повече във вашия стил, ще ги намерите на South William Street, George's Street, Camden Street и Harcourt Street.

3. Берлин, Германия

Берлин е един от градовете с най-добър нощен живот в цяла Европа. Той е разнообразен, вълнуващ и изненадващ, от прогресивни, бунтарски заведения до традиционни баварски барове. Някога изоставени складове сега са действащи нощни клубове и барове, където свободата на изразяване е изключително важна. Тези места обикновено пускат техно и вероятно ще искате да проучите правилата за дрескода. Обширният град има страхотен нощен живот във всеки квартал, но някои от по-популярните райони са The Mitte District, Prenzlauer Berg и Krojzberg. Wrangelstrasse е точно до река Spree, с много барове, клубове и пъбове, разположени край брега. Във Friedrichshain ще намерите известния нощен клуб Berghain.

4. Стокхолм, Швеция

Ако харесвате денс музика Стокхолм е вашият град. Нощният живот на Стокхолм е концентриран в три области; Östermalm, Södermalm и Stureplan. Ще намерите най-големите и най-добрите супер клубове в Stureplan. Купоните в Швеция не са евтини. Малките местни кръчми обаче обикновено са пълни със залагащи, изключително шумни и обикновено имат лепкави подове. Ако не ви харесват подобни неща, два от любимите ни барове са Lion Bar в Sveavägen и Baras Backe в Götgatan.

5. Амстердам, Холандия

С невероятна селекция от барове и клубове, Амстердам с право е спечелил репутацията си на едно от местата с най-добър нощен живот в Европа. Някои от най-популярните парти зони в Амстердам включват Кварталът на червените фенери, Амстердам Централ, площад Рембранд и площад Лейдсеплейн. Когато става въпрос за нощни клубове, някои от любимите ни са OT301, Radion и De School. Повечето клубове в Амстердам са 24-часови, което означава, че можете да купонясвате цял ден и цяла нощ.

6. Лагос, Португалия

Лагос е известно място за партита в Португалия и мекото време го прави идеално за летни плажни партита. Този очарователен крайбрежен град има много места, където се провеждат диви партита за всякакви купонджии. Купонджиите обичат да почиват тук, защото има по нещо за всеки - от музика на живо до караоке, клубове до уютни кръчми. Най-хубавото е, че повечето заведения са отворени до 4 сутринта, така че можете да купонясвате цяла нощ и да се отправите към плажа, за да гледате изгрева, преди да се върнете в квартирата си, за да си починете, за да повторите всичко на следващия ден.

7. Миконос, Гърция

Този прекрасен гръцки остров може да е малък, но предлага голям нощен живот. Има много барове край плажа и нощни  клубове, които остават отворени до късно, така че наистина можете да купонясвате денонощно. Ако искате да сте в сърцето на действието, останете в град Миконос. Този район е с най-голяма концентрация на нощен живот на острова. Друго страхотно място за парти е красивият Paradise Beach. Търсите горещи точки, които да посетите? Някои от любимите ни клубове са Paradise Beach Club, Super Paradise Beach Club и Tropicana Beach Bar and Restaurant.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин