7 причини да пътувате тази зима - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 причини да пътувате тази зима
Автор: Peika.bg
7 причини да пътувате тази зима

Макар това да не е широко разпространено мнение, зимата всъщност е един от най-подходящите сезони за пътуване. Повечето хора вероятно не са сядали да подредят плюсовете и минусите, за да видят, че зимните пътешествия могат да имат не една, а многобройни ползи.

Ето нашите топ 7 причини да пътувате тази зима:

1. За да избягате от студа

Вероятно това е една от най-очевидните причини да пътувате през зимата – чисто и просто да се отървете от студа. Все пак, поради някои особености на планетата, която се пада наш дом, не навсякъде февруари е зима. Някои от най-подходящите дестинации за слънце през зимата са ТайландДубайКуба, Доминикана, МалдивиМексикоБразилия (Карнавалът в Рио).

2. За да се порадвате на студа

От друга страна, някои места просто трябва да бъдат посетени през зимата! Ски курортите, на първо място, както и дестинациите с карнавали, фестивали и други събития, които няма как да пропуснете.

3. За да се погрижите за здравето си

Месеците след Нова година са вероятно най-депресивните в цялата година. Освен това е медицински доказано, че липсата на слънчева светлина оказва негативно влияние върху здравето ви. Решението е просто - изберете си слънчево място в името на здравето си, разбира се...

4. За да спазите поне едно от новогодишните си обещания

... преди да сте забравили, че сте ги дали!

5. Защото може да е по-евтино

В някои дестинации цените през зимата са по-ниски. Може би пък точно това е мястото, където искате да отидете от толкова много време!

6. За да усетите местната култура с по-малко туристи

Малко хора се решават да пътуват през зимата. Ако пък вие сте сред тях, то ще имате огромно предимство – да почувствате местната атмосфера и култура с повече местни хора и с много по-малко туристи.

7. Защото е по-лесно да решавате спонтанно

Пак благодарение на малкия брой туристи е по-лесно да действате спонтанно – хотелите в нисък сезон едва ли се пукат по шевовете, изборът ви ще е по-голям и не е нужно да резервирате месеци по-рано. Това, разбира се, не важи за дестинациите от т. 1.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин