6 сладки отмъщения за ужасен хотел - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 сладки отмъщения за ужасен хотел
Автор: Спиридон Калашников
6 сладки отмъщения за ужасен хотел
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разбира се, че това е доста крайно, детско и неразумно и по никакъв начин не ви съветваме да го правите, но все пак ще ви разкажем подбрани истории, които сме чували по темата. Те са ни разказани от различни познати, които са “отмъстили” с малки трикове за лошия си престой в хотелската стая или обслужването като цяло. В повечето от начините ние смисъл не виждаме, но поне пък звучат забавно:

1. Първото и възможно най-често срещанo е да си тръгнете със сувенири от стаята си. Всеизвестен факт е, че много хора си тръгват с козметиката от банята (шампоани, сапуни), които и без това ви се полагат, но пък някои отнасят и други неща - като хавлии, закачалки, обувалки, телевизори, легла...

2. Друг разказан ни “трик” за изразяване на недоволство е да слезете на закуска и да изядете възможно най-много храна от шведската маса. Да, и тази храна ви се полага и за нея няма ограничения, но това вбесява хората от кухнята да презареждат масите и да вадят повече от планираната храна.

3. Третият начин, за който са ни разказвали, е да вбесите хората от рецепцията. Отделете си два-три часа и ги прекарайте в излизане, оставяне на ключа и след 15 минути връщане в хотела и искане на ключа. След 15 минути повторете процедурата, докато ви запомнят. За по-напреднали този трик може да се изпълнява и в малките часове на нощта, като при всяко влизане и излизане може да питате нещo, а още по-добре, ако е едно и също - все едно не сте питали.

4. Да пренаредите стаята. Да, няма писано правило как трябва да остане стаята след края на престоя ви, тогава какво би ви попречило да изкарате леглото и нощните шкафчета на балкона или да вкарате телевизора в банята.

5. Друга интересна идея е да тръгнете по следите на Баш Майстора. Ако сте гледали този филм, ще се сетите за сцената, в която той “скроява шапка” или вгражда яйце. Та в този ред на мисли, може да “забравите” някъде на скрито лесно разваляща се храна или друго, което камериерките няма да намерят при стандартното почистване.

6. Оставете предсмъртно писмо. В повечето хотели има набор от хартиени рекламни материали на масичката до телевизора. Там обикновено стои и празен бял плик, в който се предполага, че трябва да оставите бакшиш, ако имате желание. Какво по-добро място обаче да драснете няколко реда под формата на предсмъртно писмо и да изкарате акъла на камериерката. Ако пък е и написано с кръв, пот и сълзи, вероятно ще е още по-драматично. Препоръчваме ви да не сте много крайни.

Абсолютни простаци, но ако сте собственик на хотел или ви предстои да станете такъв, е добре да знаете срещу какво може да се изправите в тоя си живот.  

 

За още полезни идеи за всякакви ситуации - последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин