7 твърде мистериозни места по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 твърде мистериозни места по света
Автор: Георги Василев
7 твърде мистериозни места по света
Снимка: Adnan Islam

Всеки е чувал за Бермудския триъгълник и мистериите, които витаят около него.

Теориите, които дават обяснение, варират от доста разумни до абсолютно абсурдни, но независимо от това дали вярвате в различни измерения, отвличания от извънземни или пътуване във времето, то със сигурност ще се съгласите, че мястото изобилства със странности и мистерия.

Бермудския триъгълник, обаче, не е единственото място, на което се случват зловещи и страховити неща - ето още 7, които изобщо не остават назад:

Планините на суеверието

7 твърде мистериозни места по света
Снимка: Martin Ely Планините на суеверието

Планините на суеверието (англ. Superstition Mountains) са планинска верига, която се простира на изток от град Финикс в щата Аризона. Името на планината само по себе си говори достатъчно за нея.

Според легендата, в началото на 19-и век човек на име Джейкъб Уoлтс открива огромна златна мина в планина. Той е пазел мястото на мината в тайна до смъртния си одър, когато казва или не казва (в зависимост от версията на историята, която четете) тайната си само на един човек. Въпреки това мината никога не бива открита. Някои казват, че духовете на хората, които са загубили живота си в търсене на злато, все още обитават планината.

Една индианска история разказва, че съкровищата на планината се пазят от същества наречени Туар-тум (Малки хора). Те живеят под планината в пещери и тунели. Някой апачи са вярвали, че портите на ада също се намират в Планините на суеверието.

*

Южноатлантическа аномалия

7 твърде мистериозни места по света

Чудили ли сте се някога дали има бермудски триъгълник в космоса? Не? Е, сигурно се чудите в момента, а отговорът е положителен. Нарича се Южноатлантическа аномалия. Това е мястото, където ивицата от радиация, наричана вътрешен пояс на Ван Албърт, достига най-близката си точка до земната повърхност. Тази зона се намира много близо до крайбрежието на Бразилия и е причина за множество проблеми със сателити, като или обърква софтуера им или направо ги изкарва извън функция.

Телескопът Хъбъл се самоизключва, когато се погледне през аномалията, а Международната космическа станция не изкарва космонавти извън корпуса си, когато преминава през нея (а това става 5 пъти на ден). Причината за проблема не е напълно обяснима. Смята се, че тя може да бъде във високите нива на радиация, които създава аномалията, но учените не са сигурни как точно се появяват ефектите. Е, винаги можем да обвиним извънземните.

*

Езерото Ангикуни

7 твърде мистериозни места по света

За разлика от местата, където изчезват по няколко души, езерото Ангикуни вдига летвата на следващото ниво, като става място на изчезването на цяло село. Жителите на селото варират от 30 до 2000, отново в зависимост от историята.

Всичко се е случило през ноември 1930 г., когато ловец на име Джо Лабеле търси подслон за нощта. Лабеле знаел за съществуването на ескимоското село. Той стигнал дотам и се озовал в доста мрачна и зловеща сцена - селяните ги нямало никъде. Всичко останало, като храна и оръжия, било оставено.

Лабеле телеграфирал до полицията и започнало разследване. В гробището на селото било открито, че поне един (информацията варира) гроб е бил отворен, и то не от животни, и изпразнен. На около 100 метра от селото са намерени телата на 7 кучета, умрели от глад, въпреки наличието на храна в селото. Някои версии на историята дори разказват за странни светлини над езерото по време на изчезването.

Какво се е случило всъщност? Има различни отговори на този въпрос, включващи извънземни, призраци, дори вампири. В уебсайта на полицията казват, че историята е просто градска легенда, но как можем да бъдем сигурни.

*

Ранчото Бигълоу

7 твърде мистериозни места по света
Снимка: Jeffrey BeallРанчото Бигълоу

Това е имот с големина 480 акра, който се намира в северозападната част на щата Юта, САЩ. Ранчото е дом на безбройни срещи с НЛО, осакатявания на животни и други странни събития и случки. Въпреки че мистерии се случват там от 50-те години на миналия век, най-странните истории са се случили на семейството на Тери и Гуен Шърман, след като купуват имота през 1994 г.

В първия ден, след като се нанасят, те виждат огромен вълк извън огражденията. Те отиват да погалят вълка, защото им се струва питомен (да - това винаги е добра идея). Въпреки че вълкът се държи дружелюбно със семейството, накрая започва да гризе едно от телетата през огражденията. Когато Тери стреля по вълка с пистолет, сякаш нищо не се случва. Животното си тръгва след като Тери решава да извади пушката си тип помпа, въпреки че и тя не успява да рани дивия звяр.

Семейство Шърман се опитват да проследят вълка, но следите му изчезват мистериозно след като излиза от полезрението им.

И това не е краят на всичко. Семейството постоянно бива тормозено от НЛО, летящи топки с интелект, различни мистериозни същества и ужасни осакатявания на животни. Положението станало толкова крайно, че Шърман продали ранчото си на Робърт Бигълоу през 1996 г. Той е основателят на Националния инситут за научни открития и е имал желание да проучи мистериите около ранчото. Бигълоу е собственик и до днес, но от Института не разкриват много относно откритията си.

*

Триъгълникът Бенингтън

7 твърде мистериозни места по света

A, още един триъгълник. Този се намира в Югозападен Вермонт, САЩ, и е място на 5 мистериозни изчезвания, които са се случили между 1945 г. и 1950 г., свързани само и единствено посредством географската си локация. Те включват:

Мидъл Ривърс, на 75 години, който е водил група ловци на 12 ноември 1945 г. По време на връщането си той се отделил от групата и никой не го видял повече. Само една гилза била намерена.

Паула Уелдън била второкурсничка в колежа Бенингтън. Тя отишла на разходка в планината на 1 декември 1946 г. и никога не се завърнала.

Точно три години по-късно (на 1 декември 1949 г.), ветеранът от войната Джеймс Тетфорд пътувал с автобус към дома си в Бенингтън, прибирайки се от посещение при роднини. Свидетели го видели на автобусната спирка преди това, но когато автобусът пристигнал, Джеймс бил изчезнал безследно. Багажът му бил още в автобуса.

Осемгодишният Пол Джосеф изчезва безследно на 12 октомври 1950 г., докато майка му храни прасетата. Въпреки че е бил облечен с отличително червено яке, той никога не е намерен.

Последното изчезване се е случило на жена на име Фрийда Лангър. На 28 октомври 1950 г. тя се разхожда в планината заедно с братовчед си. Тя се подхлъзва и пада в малка река. След това жената решава да се върне, за да се преоблече, и ако сте внимавали досега, сами можете да предположите, че никой никога не я вижда отново.

Въпреки че има много теории, включващи извънземни, Голямата стъпка и неизвествен сериен убиец, можем да бъдем сигурни само за едно нещо - добра идея е изобщо да не се доближавате до триъгълниците.

*

Триъгълникът Бриджуатър

7 твърде мистериозни места по света
Снимка: Casey Bunaen Триъгълникът Бриджуатър

Не, наистина - стойте далеч от триъгълниците! Особено от този. Той представлява зона с площ около 250 кв.км в Югоизточен Масачузетс. Освен всички други неща, тук са наблюдавани разнообразни зоологически феномени. От 1970 г. има няколко доклада за високи, космати същества, подобни на маймуни, които се скитат из блатата. Също така има сведения за същества, подобни на птеродактили. През 1976 г. един мъж съобщава за гигантско куче с червени очи, което разкъсва две от понитата му.

Освен тези изроди, има много сведения за осакатени животни (главно крави и телета).

Ако и това не ви стига, то нека добавим и изключителното насищане на местността с НЛО. Първата среща е била през 1760 г., когато "огнена сфера" е била наблюдавана в небето. Оттогава има множество необясними обекти в небето, които включват и мистериозни черни хеликоптери. През 1998 г., в навечерието на Хелоуин, двама гробари, които пътували към Бриджуатър, забелязали, че на небето има нещо, което прилича на "огромен фенер". Те го наблюдавали цели 40 минути преди да изчезне.

Е, бермудският триъгълник вече не ви се струва толкова зле, а?

*

Долината Сен Луис

7 твърде мистериозни места по света
Снимка: Тee РooleДолината Сен Луис

Долината Сен Луис се намира в Южно Колорадо и представлява зона, богата на необясними феномени като НЛО и множество осакатявания на домашни животни. Срещите с НЛО са толкова чести, че жена на име Джуди Месолин е направила наблюдателна кула за НЛО в двора на къщата си. Оттам са се наблюдавали поне 50 такива срещи от 2000 г., някои от които са били наблюдавани от много хора едновременно.

За хората, които са скептично настроени към НЛО, доста по-смразяващи са разказите за осакатяването на животни в региона. Те започнали през 1967 г. с кон на име Снипи. Една сутрин Снипи е намерен с липсващ мозък и без кости на врата. Оттогава стотици, ако не и хиляди животни са били намерени в подобни състояния, които имат няколко общи белега. Първо - никога няма следи от кръв около животните и второ - животните са осакатени посредством фини разрези, със сигурност не са деяние на хищници.

Разследванията по случаите не са довели до резултат, въпреки че продължават и до ден днешен. Някои от фермерите разказват, че виждат странни светлини в небето, което кара някои от хората да вярват, че са намесени извънземни. Въпреки че е трудно да се повярва, че извънземните ги е грижа за добитъка в Колорадо, другата алтернатива също не е вероятна - хората да убиват собствените си животни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Elitsa Zhekova, 13.09.2013 | 15:55
Пропуснали сте "триъгълника на смъртта" - Грудово-Елхово-Звездец. Ежегодно се наблюдават зомбита с мургав цвят на кожата и се отчита изчезването на животни и огромни количества ракия :)
Работната пчела, 10.09.2013 | 11:18
да искаш истории по света :) мистерии или не, те са част от нашата планета :)
Rali Hristova, 10.09.2013 | 11:08
Стига да търсим истории,винаги можем да намерим такива :) Определено тези места са много мистични.
Абонирайте се за нашия бюлетин