7 вида пътувания за всеки вкус (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 вида пътувания за всеки вкус (част 1)
Автор: Peika.bg
7 вида пътувания за всеки вкус (част 1)

Има толкова много видове пътувания, че понякога може да е трудно да решите какво искате. Това е особено важно да се знае от хората, които не са пътували много. Има възможности за всевъзможни типове пътувания. 

Ето кои са те:

1. Пакетни екскурзии

Пакетните екскурзии са едни от най-лесните пътувания. Те са чудесни за семейни ваканции, тъй като често включват полетите, настаняването и трансферите. Това означава, че след като сте резервирали, всичко, което трябва, е да стигнете до летището и да извършите дейности, докато сте там. Пакетната почивка също може да се счита за „ваканция без стрес“, тъй като туристическата компания или агентът ви, чрез които уреждате пътуването си се занимават изцяло с организацията.

Когато резервирате пакетна почивка, тя може да бъде:

• Нощувка със закуска – включва само закуска като част от пакета

• Полупансион – включва нощувка, закуска и още едно хранене.

• Ол инклузив – включва нощувка и всички хранения, както и напитки 

2. Сафари

На сафари можете да идете най-вече в Африка. Те представляват почивка в в дивата природа. Почти винаги обиколката с местен екскурзовод, като се разглеждат екзотични животни в естествения им хабитат. В Африка може да видите в естествена среда животни като слонове, лъвове, зебри, жирафи и много други видове. 

3. Бакпакинг

Бакпакинг пътуванията обикновено са най-подходящи за хора, които пътуват често и са свикналида експериментират по време на пътешествията си. Често те планират следващата си дестинация в движение и най-често нощуват в хостели. Не е мечтаната почивка за всеки, но със сигурност такъв тип пътуване си заслужава да се пробва поне веднъж. 

4. Музикални фестивали

През топлите месеци по света има различни музикални фестивали. Те често траят между 3 и 5 дни и предлагат страхотна гама от музика и забавления. На много фестивали с най-разнообразни музика и дейности ще можете да лагерувате на място в специални зони, което допринася за преживяването. 

5. Круизна почивка

Круизната почивка ви позволява да посетите много дестинации за едно пътуване. Корабът често ще качва през деня на различни места, което ви позволява да скочите и да изследвате. След това скачате обратно вечер, за да се отправите към следващото място. Круизните пътувания обикновено са доста скъпи и луксозни, въпреки че в днешно време има по-достъпни възможности.

В този списък можете да намерите много круизни компании.

6. Екзотични бягства от реалността

Понякога това, от което се наистина се нуждаете, е просто едно бягство от ежедневието нанякое екзорични мостенце. Най-подходящи за целта са дестинации, които са далеч от всичко и която ви позволява просто да се отпуснете и да си починете. 

7. Истинско приключение

Приключенската екскурзия може да включва дейности като дълги разходки, планинско колоездене, скално катерене, гмуркане, рафтинг и много други. Най-добрите места за този тип почивки често са в извънградски дестинации. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин