8 неща, които да правите в Мексико Сити - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща, които да правите в Мексико Сити
Автор: Peika.bg
8 неща, които да правите в Мексико Сити
Снимка: Antony Stanley

Мексико Сити е отделна вселена, в която всичко се случва по свой собствен начин, за който оттук не бихме могли да предположим. 

Мексиканската столица е твърде далеч от България, че да знаем нещо повече за нея, освен за нарко-войните, но всъщност градът е доста стар, а местата за развлечение са многобройни. Мексиканците знаят как да се забавляват, а историята им е пълна с интересни подробности и изненади. 

В текста по-долу са посочени само 8 от най-известните места и развлечения в Мексико Сити

1. Островът на куклите (The Isla de las Munecas)

В каналите на Шошимико на юг от Мексико Сити е Островът на куклите. Според легендата, местният фермер дон Хулиан Сантана не успял да спаси момиче от удавяне и за да успокои блуждаещия й наоколо дух, той започнал да закача кукли по дърветата на острова. Половин век по-късно около 1500 кукли в различна степен на разпад висят от дърветата. Братовчедът на Сантана днес ръководи мястото, което е туристическа атракция, и твърди, че куклите оживяват през нощта, шептят и въртят главите си. Това звучи като нещо, което е изпълзяло директно от книгите на Стивън Кинг.

34765

2. Митичният саламандър

Ашолотл е почти митичен саламандър, който живее само в централно Мексико и също се намира в каналите на Шошимико. Местните предлагат тур с лодка по каналите и от тях можете да разберете всичко за тези изчезващи създания. Любопитен факт, например, е, че Ашолотл не обича да си губи времето и е многофункционален - поема си въздух през хрилете, уринира... също през хрилете и се възпроизвежда, докато все още е ларва.

34763

3. Мумифицираните монаси

По време на Мексиканската революция през 1916 г. сапатистите търсят заровено съкровище, което да раздадат на бедните, но вместо това откриват дузина мумифицирани монаси в облицовани с кадифе ковчези. Тези тела на повече от 300 години са намерени в бивш манастир, където днес се помещава Мусео де Ел Кармен.

4. Танците Дансон

Помните ли шарения, смешен костюм, в който Маската танцуваше на улицата пред пълчищата полицаи? Мнозина в неговите одежди и подобни нагласени дами танцуват в California Dancing Club всеки понеделник между 6-10 вечерта. Мъже и жени облечени по кубинската мода отпреди революцията разбиват дансинга в ритъма на дансон (кубински танц) в чест на добрите времена на карибската музика от 40-те и 50-те.

34767

5. Борбите Луча Либре

Кечът е достатъчно голяма глупост, че да е американска идея, но всъщност не е. Мексиканските несъразмерни юнаци с безумни шарени маски на лицата мерят сили през уикендите и някои дни от седмицата в Арена Мексико или Арена Колисео. Тези схватки са много популярна форма на развлечение в страната, а за разлика от американската версия, в лучадорес има шанс и някой мексиканец някога да победи.

34768

6. Най-големите кесадияс в света

Те са известни като „мачете“, заради формата си, но иначе са гастрономическо предизвикателство. 63-сантиметрова тортия, напълнена с лакомства като картофи с чорисо, чушки поблано или паничта (говежди стомах) са истински деликатес от квартал Гереро, за който ще трябва да чакате 20-30 минути.

34762

7. Мексиканските наклонени кули (не от Пиза)

В мексиканската столица има множество наклонени сгради, построени от испанските конкистадори. Конкистадорите очевидно са бързали със строежа, защото са построили Мексико Сити направо върху пресушено езеро. Това е и причината градът да потъва със сериозна скорост - според някои учени, Сити е потънал с 12 метра за последните сто години! Най-хлътнали в земята са сгради като Паласио де Бела Арте и църквата Санта Веракруз.

34766

8. Патрик Милър Денс Клъб

Мексиканците очевидно имат афинитет към ретро музиката, защото едно от най-популярните партита се случва в клуб „Патрик Милър Денс Кълб“. На това място, кръстено на най-известния мексикански диджей, всеки петък има тематично парти с музика основно от 80-те и 90-те. С други думи - Бой Джордж, брейкденс, лазерни светлини, неонови графити и всичко останало, което си мислехме, че за добро е останало в 80-те.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин