8 неща, които винаги трябва да носите в ръчния си багаж - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща, които винаги трябва да носите в ръчния си багаж
Автор: Peika.bg

Пътуването само с ръчен багаж има много предимства- няма допълнителни такси, няма риск багажът ви да бъде изгубен и си спестявате доста чакане на летището. Разбира се, пътуването само с ръчен багаж не винаги е възможно, но е добър вариант за по-кратки пътувания.

Независимо дали пътувате само с ръчен багаж или имате и чекиран багаж, при всички положения имате чанта или раница, която е с вас на борда на самолета. Има някои неща, които е добре да бъдат с вас, вместо в куфара, който ще чекирате. Става въпрос за документи, лекарства и други неща от първа необходимост.

Ето кои са 8-те неща, които винаги трябва да носите в ръчния си багаж:

1. Вашата лична карта и други важни документи за пътуване

Това включва вашия паспорт или, ако летите в страната, валиден документ за самоличност със снимка, както и всички други документи, които са ви необходими, включително карти с маршрути, резервации за хотели, билети за забележителности и така нататък. 

2. Пари

Задължително парите и всички дебитни и кредитни карти трябва да бъдат при вас. Едва ли искате да останете в чужда страна, без пари и без карти. Ако имате планове да пъхнете портмонето си в куфара, просто забравете тази идея. Освен това никой не гарантира безопасността на багажа ви, така че парите ви могат да изчезнат и няма какво да направите по въпроса.

3. Телефон и зарядно

Относно телефоните, това е ясно. Повечето хора не се разделят с телефона си по никакъв повод. Но едва ли сте се замислили, че зарядното също трябва да бъде с вас. Ако куфарът ви бъде загубен, ще останете без зарядно, което не е особено приятно. Поради тази причина е добре телефонът и зарядното ви да бъдат в ръчния багаж.

4. Вашите електронни устройства

Ако пътувате с лаптоп, таблет или друго електронно устройство, носете го със себе си, за да сведете до минимум вероятността от загуба, повреда или кражба. Подобно на телефона, зарядните за тези устройства също е добре да бъдат в ръчния багаж.

5. Лекарства

Всички лекарства, които приемате ежедневно трябва да бъдат с вас на борда. При минаване на проверката трябва да покажете рецепта за някои от лекарствата. Много по-лесно и бързо ще стане, ако лекарствата ви са в ръчния багаж. Освен това ще бъдат при вас, в случай че багажът ви бъде изгубен. Това е особено важно, ако приемате лекарствата всеки ден или в определен час.

6. Очила или лещи

Едва ли има човек, който оставя диоптричните си очила в куфара, тъй като те са необходими постоянно, но това важи и за слънчевите очила. Трябва да имате предвид, че може да се счупят, ако ги оставите в куфара. Известно е, че служителите на летището не са особено внимателни при пренасянето на куфарите.

7. Комплект с малки разфасовки тоалетни принадлежности

Знаете, че има ограничени за размера на всички течни продукти- до 100 мл. Добре е в ръчния си багаж да сложите малки опаковки шампоан, душ гел, парфюм и т.н. Причината отново е потенциалното загубване на големия куфар. Така ще имате резерва, докато се снабдите с продуктите, които са ви необходими.

8. Слушалки

За да имате по-приятен полет, добре е да имате слушалки. Не всички авиокомпании предлагат слушалки, така че е добра идея да вземете своите. Можете да слушате музика, книга, да гледате филм и т.н.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин