8 продукции на Netflix за любителите на пътуванията (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 продукции на Netflix за любителите на пътуванията (част 2)
Автор: Peika.bg
8 продукции на Netflix за любителите на пътуванията (част 2)

Нека ви представим някои от най-добрите продукции на тематика пътувания, които можете да видите по Netflix.

 

Някои, които осигуряват чудесна информация и вдъхновение за дестинации за посещение по целия свят. Ето някои от най-добрите предавания, които да гледате в Netflix за вдъхновение за пътуване и дестинация.

1.72 Dangerous Animals in Latin America”

Научете за някои от най-опасните животни в Латинска Америка. От малки скорпиони до огромни косаткище откриете някои от най-малките и големи животни по света, които със сигурност искате да избягвате по време на пътуванията си.

2. “Street Food”

Научете за уличната храна по целия свят, като се фокусирате върху вдъхновяващи истории от местните жители, които издигнаха кухнята на своите страни на следващото ниво. Бъдете подготвени за сълзи в очите, докато гледате тези епизоди, които са красиво създадени и вероятно ще ви накарат да посетите и да опитате някои от вкусните храни, които виждате.

3. “Frozen Planet”

Красива поредица на BBC “Frozen Planet” предлага спиращ дъха поглед към най-студената и отдалечена страна на природата и живота на някои от нейните обитатели, които живеят там. С думи на Дейвид Атънбъроу ще намерите тази поредица вдъхновяваща, образователна и напълно очарователна.

4. “Tales of Light” 

За всеки, който обича фотографията и пътуванията, ще намерите “Tales of Light” невероятно. Шоуто проследява професионални фотографи от цял ​​свят, които заснемат различни дестинации, култури и природа, използвайки съвременни и креативни техники. В серията има различни части като подводна фотография, природа в Уганда и племена в Етиопия.

5. “The Layover” 

Това е още едно страхотно шоу на Антъни Бурдейн, в което можете да видите как той посещава различни места по света и в същото време документира своя опит във всяка дестинация – храната, културата и хората. Шоуто показва по-автентичната страна на дестинациите. Няколко от градовете, които посещава в шоуто, включват Париж, Атланта, Тайпе, Чикаго и много други.

 

6. “Metropolis” 

За тези, които обичат градските дестинации,Metropolisе страхотна поредица, която ще ви помогне да научите историята и как са възникнали различни градове като Лондон, Рим, Париж, Манхатън и много други. Във всеки епизод ще научите много за историята на дестинацията, както и интересни факти, които ви дават чудесна представа за местата, които след това може да искате да добавите към списъка си.

7. “Moving Art”

Moving Artе поредица с прекрасна музика, допълнена от зашеметяващи визуални ефекти от цял ​​свят. Като например забавяне на пейзажи, океани, водопади и други красиви места. Това предаване е невероятно релаксиращо за гледане и/или просто слушане. Чудесен избор за нещо, което да върви като фон, докато сте у дома и вършите нещо странично.

 

8. “Dark Tourist” 

Dark Touristпоказва по-малко бляскавата и тъмна страна на дестинациите по целия свят. Представен от Дейвид Фариер, вие ще го следвате, докато той ви отвежда до места като забранения град в Кипър, ядрени езера в Казахстан, вуду фестивали в Бенин и много повече щури неща, които само по-приключенските пътешественици биха искали да изпитат. Ако обаче тези неща не са за вас, просто седнете и оставете Дейвид вместо това да ви покаже.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин