8 съвета за правене на снимки през есента - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 съвета за правене на снимки през есента
Автор: Peika.bg
8 съвета за правене на снимки през есента

Есента е едно от най-добрите времена за фотография. Именно тогава можете да откриете, че пейзажите се трансформират единствено заради множество прекрасни цветове. Чудите се как бихте могли да направите по-добри снимки тази есен? 

Ето няколко професионални съвета за есенна фотография:

1. Рамка с листа и дървета

Разбира се, акцентът на есента са всичките пъстри цветове. Така че това със сигурност това е във ваша полза – използвайте листа и цветни дървета във вашата рамка и композиция. Можете също така да помислите за използване на широка бленда, за да създадете ефект на боке.

2. Правете „въздушни снимки”

От колкото по-високо са заснети кадрите ви, толкова повече ще можете да покажете. Това работи най-добре, когато сте на място, където има много дървета и всички те са в различни цветове. Ако имате дрон, можете да го използвате, тъй като той ще ви даде най-голяма гъвкавост за заснемане на невероятни въздушни изображения. 

3. Позиционирайте слънцето зад дърветата

Когато рамкирате със слънце зад дърветата, това може да освети цветовете, показващи колко красиви са те. Освен това можете да опитате да използвате тесен отвор (като F16) за да създадете ефект на слънчев „изблик”.

4. Бъдете креативни

Есента също може да бъде забавно време за експерименти. Можете да се възползвате от това като креативни с фотографията си и да създадете нещо малко по-уникално. Това може да включва пренареждане на листата, изхвърляне във въздуха и много други. Препоръчваме ви да използвате различни похвати, докато видите кое работи най-добре за вас.

5. Използвайте отражения във вашите снимки

Отраженията могат значително да подобрят композицията, което е чудесно за платформи като Instagram. Когато правите снимки, се оглеждайте за неподвижна вода, като езера, локви и езера, които могат да ви позволят да получите красиво и гладко отражение във вашия кадър.

6. Използвайте хора във вашия състав

Когато правите снимки през есента, добавянето на човек (или хора) към вашето изображение може да бъде добър начин да придадете усещане за мащаб и да разчупите кадъра. Освен това може да помогне на зрителите да си усещането от момента.

7. Правете снимки около изгрев или залез

За да добавите малко допълнително към вашето изображение, помислете дали да не правите снимки при изгрев или залез. Това ще ви позволи да снимате при по-мека светлина, може да получите и красиви цветове в небето. Конкретното изображение по-долу е направено сутринта точно след изгрева на слънцето. Това означаваше, че е ниско и в резултат създаваше прекрасни сенки сред дърветата.

8. Избягвайте ярка светлина

Правенето на снимки в средата на деня, когато е много светло и слънчево, може да бъде изключително предизвикателство. Също така е малко вероятно да получите изображения, които са твърде впечатляващи или много използваеми в тези сценарии. Така че, ако е възможно, опитайте да правите снимки в някой облачен ден, рано сутрин или късно следобед. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин