8 страхотни неща, които да правите в Остин, Тексас - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 страхотни неща, които да правите в Остин, Тексас
Автор: Peika.bg
8 страхотни неща, които да правите в Остин, Тексас
Снимка: canva

Град Остин в централен Тексас е едно от най-добрите места за посещение в Съединените щати. Той е световно известен със своята музикална сцена, като е домакин на фестивали като Austin City Limits Music Festival и разполага с над 250 места за музика на живо.

В Остин обаче има много повече от музиката на живо. Показваме ви някои от най-добрите неща за правене в Остин, за да ви помогнем да планирате посещението си в този еклектичен град.

Посетете 6-та улица

Рядко ще намерите рекламирана дестинация , която да оправдае обещанията си, но 6-та улица в центъра на Остин наистинан си залсужава. Градът блокира улиците от трафика през уикендите, за да поеме тълпите от хора, които се събират в квартала.

8 страхотни неща, които да правите в Остин, Тексас
Снимка: canva

West Side си има всичко- от емблематичните Voodoo Donuts до Chris Steakhouse на Ruth, но музиката на живо е основната атракция. Талантливи музиканти се тълпят в Остин и можете да намерите представления от почти всеки жанр през всеки уикенд. Това със сигурност е дестинация, която не можете да пропуснете.

Обиколка за снимки

Остин е пълен със стенописи и художествени експонати. В града има много "инстаграмабъл" места - от известния стенопис „Поздрави от Остин“ на South 1st Street до емблематичната розова стена в Revival Coffee на 7th Street. Докато обикаляте и се снимате, спрете в едно от местните кафенета в Остин. Освежаващата напитка ще ви зареди с енергия за вашето стрийт арт търсене!

Посетете Zilker park

8 страхотни неща, които да правите в Остин, Тексас
Снимка: canva

Zilker Park може да няма размера и известността на историческия Central Park в Ню Йорк, но е също толкова важен за Остин. Разположен на югозападната страна, Zilker се намира на над 300 акра парк и предлага невероятна гледка към града. Той е дом на емблематични музикални фестивали, включително Austin City Limits. Паркът също така е домакин на много допълнителни събития през цялата година, така че Zilker Park вероятно ще демонстрира незабравима феерия, независимо кога го посещавате.

Опитайте тексаско барбекю

Посещението в Остин, Тексас, би било непълноценно, ако не се възползвате от барбекюто. Разнообразие от местни ресторанти сервират вкусни барбекюта в стил Тексас и да опитате от тях е едно от най-добрите неща за правене в града.

Има Black's BBQ Outpost на улица Guadalupe, Franklin's BBQ в историческата източна част (което също предлага уроци по готвене), Iron Works Barbecue в сърцето на центъра и много други. Можете да опитате страхотно барбекю дори на бензиностанцията, тъй като местата на Rudy's Country Store и Bar-BQ са из целия град!

Музей на изкуствата Блантън

Насладете се на историческото изкуство със селекции, вариращи от картини на стари майстори до днешните по-съвременни творения на съвременното изкуство в Музея на изкуствата Блантън. С над 18 000 творби, на които да се възхищавате, музеят е идеалното място за спокойна разходка и почивка от летните жеги. Четвъртъкът винаги е с безплатен вход, така че е идеален ден за посещение, особено ако търсите бюджетно пътуване.

Разгледайте Капитолия

Казват, че „в Тексас всичко е по-голямо“ и в този случай това е вярно. Сградата на Капитолия на щата Остин е по-голяма от сградата на конгреса! Въпреки това, ако размерът не ви впечатлява, историята на Тексас е доста интересна.

Капитолийът на щата Остин разполага с множество експонати, паметници и историческа информация за традициите и наследството на Тексас, които със сигурност ще задържат вниманието ви с часове. Освен това има 22 акра красиви площи, където можете да се насладите на пикник или просто да седнете под масивен дъб, съзерцавайки дните на древността в тези легендарни земи.

Езеро Лейди бърд

Сгушено между Zilker Park и центъра,  16-километровата пътека, езерото привлича хиляди посетители и жители всяка година. Това е идеалното място да потърсите убежище от жегата в Тексас или да се потопите в сенките на високите, многобройни дървета.

8 страхотни неща, които да правите в Остин, Тексас
Снимка: canva

Около езерото има множество пътеки за разходки, бягане или колоездене, но най-добрият начин да се насладите на природата е по водата. Наемете лодка, за да прекарате деня си, наслаждавайки се на девствените води. Авантюристите може вместо това да наемат каяк, но не забравяйте, че тук плуването е забранено.

Шоуто на прилепите

Били ли сте някога свидетели на милиони прилепи, летящи по залез слънце? Това вдъхновяващо зрелище се провежда всяка вечер под моста на Конгрес авеню.

Най-доброто място да видите това природно чудо е от водата. Много местни фирми за лодки под наем са специализирани в  наемането на представления с прилепи по залез слънце, но ако пътувате с ограничен бюджет, можете също да се съберете на върха на моста с тълпата или да гледате шоуто отдалеч по една от многото пешеходни пътеки около езерото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин