Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Автор: Peika.bg
Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Снимка: pixabay

Розите са символ на любов, грижа и красота. Можете да намерите рози и розови хибриди в много прекрасни цветове, а приятният им аромат се опитва да бъде уловен в парфюми и лосиони в продължение на много години.

Знаете ли, че има розови градини, в които посетителите могат да видят, помиришат и оценят красотата им? Розите могат да бъдат трудни за отглеждане и мнозина смятат, че посещението на градини или закупуването на букет е много по-лесно. 

Общинска розова градина в Сан Хосе

Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Снимка: Jessica Lauryn

Над 20 декара красиво обагрени розови храсти украсяват общинската розова градина в Сан Хосе. Трудно е да се повярва, че тази пълна с рози красота първоначално е започнала като овощна градина със сини сливи, но сега е изключителен домакин на красивите розови храсти. През 2010 г. тази градина спечели приз за "Най-добрата розова градина на Америка" в първия конкурс от този вид. Градината е в разцвет и си струва да се види по всяко време от април до ноември. Разположена в Сан Хосе, Калифорния, градината е дом на над 4000 розови храсти и стотици разновидности, които можете да видите. Май е вълшебно време за посещение заради аромата, който произвеждат всички рози. Подробна карта, показваща всички насаждения и техните имена, е налична за тези, които желаят да спрат и да се разходят през декарите с прекрасни рози.

Мемориална розова градина на Лонгмонт

Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Снимка: wikipedia

Отправете се към Лонгмонт, Колорадо, към парка Рузвелт. Там, в парка близо до западния край, се намира Мемориалната розова градина на Лонгмонт. Първоначално стартира като почит към ветераните и празнува над 70-ти сезон. Розовата градина е достъпна за обиколки през летните месеци, тъй като растенията са здрави и цъфтящи след снежната зима. Това, което започва като 250 растения, сега е над 3000 и много разновидности на розата. Градинарите казват, че най-доброто време за посещение е сутрин, точно когато започва да се затопля, тъй като цветята оживяват с аромат и красота.

Паркът на розите

Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Снимка: pexels

Паркът на розите може да се намери в Кълъмбъс, Охайо, и има огромни над 53 декара градини за вашата самостоятелна обиколка. Етикети, идентифициращи розите, се поставят всяка година, заедно с карти и местоположението им. Ако видите роза или розов храст, който ви харесва, можете просто да прочетете етикета и да използвате информацията, за да излезете и да купите свой собствен за дома си. В Парка на розите има над 12 000 рози и 400 различни сорта, някои от които може би никога не сте виждали преди. Паркът е отворен през цялата година, но късната пролет и лятото са най-добрите месеци да видите цъфтеж и да помиришете този красив аромат на рози. Есенните месеци ще покажат всички дървета в парка как променят цветовете си, а зимните месеци ще предложат ярко бял силует на всички покрити със сняг дървета и растения.

Елизабет парк

Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Снимка: wikipedia

Елизабет Парк е в националния регистър на историческите места. Намираща се в Хартфорд, Кънектикът, тази градина има над 400 декара градини, зони за отдих и пешеходни пътеки. Паркът е отворен през цялата година за посетители и гости. Розовата градина може да се намери в центъра на Елизабет Парк и е първата общинска розова градина в САЩ. Над 15 000 розови храсти и над 800 разновидности могат да бъдат намерени. Градината е с централна площадна площ, придружена от две полукръгли площи с розова градина, добавени от двете страни, за да се насладите на цветята максимално. Розовите арки са обгрижвани и докато цъфтят в края на юни и месец юли, предлагат красиви зрелища, през които да се разхождате и да се възхищавате. Арките осигуряват една от най-сниманата и рисувана флора в целия парк и се радват на много хора. Посетете зоната с розовата градина в парка Елизабет.

Розовата градина на Бъркли

Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ

Розовата градина на Бъркли в Калифорния има уникално оформление. Градината е разположена в терасиран амфитеатър, който създава красива обстановка и ви заобикаля от прекрасни рози. Пергола от секвоя е покрита с рози, предлагайки уникално докосване на пейзажа. Терасираният пейзаж не само представя красотата на своите рози, но и градината предлага невероятна гледка към града, залива и моста Голдън Гейт, идеално място за заснемане на вашите снимки. 3000 храста наричат ​​терасите и перголата дом, а вие можете да разгледате и изучавате 250 различни сорта, които могат да бъдат намерени там. Тези гледки са трудни за пренебрегване и са мечтата на фотографа.

Красиво и ароматно посещение

Направете ароматна разходка из най-добрите розови градини в САЩ
Снимка: pixabay

Розите предлагат радост и красота на хората. Тези обществени розови градини са създадени, за да отдадат почит или да осигурят красив пейзаж за всички, които да дойдат да се насладят. Ароматът на тези рози е успокояващ и приятен за сетивата, осигурявайки истински визуален подарък. Има розови градини, пръснати в Съединените щати, във всеки климат и райони. Повечето рози ще цъфтят най-ярко в края на пролетта и през летните месеци. Ако някоя от тези розови градини не е близо до мястото, което ще посетите, малко проучване ще покаже такива, които са. Отделете време, за да се насладите на прекрасна разходка, да размишлявате и да си поемете дъх от този натоварен живот за момент, докато спрете и помиришете розите в една от тези розови градини.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин