8 усамотени български плажа, които да посетите това лято - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 усамотени български плажа, които да посетите това лято
Автор: Peika.bg
8 усамотени български плажа, които да посетите това лято
Снимка: Ivailo Djilianov/Flickr

Къде ще ходите на море тази година?

Ако не сте решили, имате нужда от нова идея и от някое по-усамотено място по Българското Черноморие, вижте нашите предложения.

Събрали сме някои от най-красивите и спокойни плажове от Южното до Северното крайбрежие. Фин пясък, спокойни води, възможност за гмуркане, природа, заливи - всъщност родните плажове имат какво да предложат. 

Липите

Плажът се намира в малък залив на около 1,5 км от южния плаж на Синеморец - Бутамята. До него се стига по пътека, започваща от скалите над южния край на Бутамята. Той е слабо посещаван и заобиколен от гъста гора. Използва се и от нудисти. Пясъкът е фин, а морската вода една от най-топлите по българското крайбрежие.

Велека

Разположен по устието на река Велека, в прекрасното село Синеморец, това е един от най-красивите плажове по Българското Черноморие. Мястото е изолирано и много спокойно. 
Плажуващите могат да се къпят както в морето, така и в по-студените води на реката. До плажа се стига с кола по черен път, намиращ се на главното шосе между Ахтопол и Синеморец. 

Атия

Плажът се намира в близост до нос Атия в община Созопол, област Бургас. Тук пясъкът т е с жълто-черен цвят, морското дъно е гладко, а водата почти кристална. Плажът е незастроен и почти безлюден, което го прави изключително подходящ за почивка и риболов.

Паша дере

Намира се на около 15 км южно от град Варна. Пътят до него е асфалтиран, но в последния километър става черен. В близост е разположена вилната зона на Варна, квартал БоровецПаша дере е неохраняем. В делнични дни има по-малко хора.

Болата

Разположен е между нос Калиакра и село Българево, в Северното Черноморие. Плажната ивица е част от едноименния резерват. Над него минава една от големите въздушни магистрали на мигриращи птици от цяла Европа - Виа Понтика. Болата е любимо място за гмуркане.

Шкорпиловци

Това е плажът с най-дългата (13 км) и широка плажна ивица (100м) у насРазположен е в близост до едноименното село и е най-южната част от дългата пясъчна ивица, започваща от къмпингите Рай и Романтика край курорт Камчия в северната си част и свършваща при Черни нос на юг. Има 230-метрова естакада и разрушен мост под водата за любителите на гмуркането.

Крапец 

Плажът се намира между Крапец и Дуранкулак, на Северното Черноморие. Тук се намират едни от малкото останали девствени дюни на Черно море. Мястото е спокойно, подходящо е и за деца. Плажната ивица е с дължина 6 км. За щастие тук ще се спасите от тълпите туристи и ще можете да се отдадете напълно на почивката си.

Дуранкулак

Най-северният плаж на Българското Черноморие ще ви награди с тишина и спокойствие. Разположен е на около половин километър северно от къмпинг Космос, непосредствено до границата с Република Румъния.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин