8 неща за правене в Хирошима - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща за правене в Хирошима
Автор: Peika.bg
8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Хирошима е най-големият град в областта Чугоку в Западна Япония и административният център на едноименната префектура Хирошима.

В следващите редове ще видите девет неща, които не трябва да пропускате в Хирошима, от японска градина до музей, посветен на жертвите на атомната бомба.

1. Вижте A-Bomb Dome

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Когато атомната бомба е хвърлена над Хирошима на 6 август 1945 г., тя се насочва към моста Aioi, Т-образен мост над река Мотоясу. Бомбата всъщност детонира на две улици, на място, сега маркирано с плоча Ground Zero.

Плочата се намира зад бивша изложбена зала, която е останала в руини след бомбата. Сега е известна като A-Bomb Dome и структурата е обект на ЮНЕСКО за световно наследство.

2. Посетете Мемориалния парк на мира в Хирошима

 

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Куполът A-Bomb гледа към Мемориалния парк на мира в Хирошима, където можете да ударите гигантска камбана и да видите пламък, който непрекъснато гори от 1964 г .; той ще остане запален, докато всички ядрени бомби бъдат унищожени.

В парка се намира и Мемориалният музей на мира в Хирошима. Посещенията отнемат около три часа и вероятно ще ви трябват кърпички. Експонатите включват черно-бели снимки на разрушаването на града, човешка сянка, трайно гравирана в камък и часовник, спрял, когато бомбата е ударила в 8.15 сутринта.

3. Направете разходка с лодка

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Хирошима е много повече от град, заседнал в миналото и един от начините да го разгледате е с лодка.

Качете се във водно такси от моста Motoyasu и ще преминете A-Bomb Dome, докато пътувате по бреговете на река Motoyasu, която е облицована с черешов цвят през пролетта.

Друга възможност е да наемете водно колело или плавателен съд в катамарански стил.

4. Вижте замъка Хирошима

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Докато оригиналният замък Хирошима е завършен през 1599 г. за феодален господар, той е бил унищожен от атомната бомба, така че настоящото крепост е реконструкция, датираща от 1958 г.

Все пак си заслужава да се посети, тъй като пететажната кула е разположена в ров и стени на замъка, които образуват спокоен парк. Паркът цъфти с черешов цвят през пролетта и кленови листа през есента.

5. Разходете се около Shukkei-en

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Построена за самурай през 1620 г., тази градина е на пешеходно разстояние от замъка Хирошима. Името му означава „свита живописна градина“ и се смята, че е по модел на езерото в Хангжу, Китай, докато скалите представляват планини и острови във вътрешното море на Сето.

Размерът на бейзболния стадион в Хирошима отнема около 40 минути, за да се разходите по пътеката, която се вие ​​около езерото, изпълнено с шарани и костенурки. Освен градините на божур и билки, можете да се разхождате из градина със сливи и покрай бамбукови, кленови и гинко дървета. През есента дърветата се осветяват през нощта, докато каменните фенери карат тъмните ъгли да светят. Ако имате нужда от питстоп, починете в една от чаените.

6. Яжте окономияки

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: wikimedia

Един от специалитетите на Хирошима е окономияки, който се приготвя на котлон пред вас. Плътната баничка се състои от слоести юфка, настъргано зеле, настърган сладък картоф и ивици месо, риба и зеленчуци, които са затворени между омлети.

Крайният резултат? Палачинка с дебелина сантиметър, полята с майонеза и сладък лепкав сос и покрита с морски водорасли и паламуди от паламуд. Опитайте в Okonomimura, кула от 24 ресторанта, които са специализирани в ястието.

7. Светлините на града

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: wikimedia

Създаден през 1648 г., храмът Тошогу е синтоистко светилище на планината Футаба, зад гара Хирошима. Разходката до него е част от 10-километровата историческа пешеходна пътека Футабаносато. До светинята се стига по стръмни каменни стъпала и тунел от порти тории. Шансовете са, че ще имате място за себе си - освен ако нямате късмета да станете свидетели на церемония от монаси, които скандират и бият барабани.

Продължете към Пагода на мира. Построен от монаси през 1966 г., сребърният купол съдържа пепелта на Буда, дарена от бивш министър-председател на Индия. Разположен е в парк, украсен с хиляди камъни, които представляват молитвите на жителите на града.

От пагодата можете да видите града, влаковите релси на Шинкансен и вътрешното море Сето. Наблизо е будисткият храм Масахиро.

8. Каяк около остров Мияджима

8 неща за правене в Хирошима
Снимка: pixabay

Най-известната японска порта на тории е край остров Мияджима, на кратко пътуване с трамвай и лодка от град Хирошима. 

Портата е част от обекта на ЮНЕСКО за световно наследство, храм Ицукушима. Когато приливът изчезне, можете да стигнете до него, а когато приливът настъпи, можете да отидете с каяк около него с Paddle Park. 

След като проучите светинята, изкачете се на връх Мисен - отнема около два часа, за да достигнете върха. Можете да се върнете надолу или да се върнете с лифт.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин