9 полезни трика за пътешественици - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9 полезни трика за пътешественици
Автор: Peika.bg
9 полезни трика за пътешественици

Както всичко останало и пътуването има своите тайни, които човек или научава с години практика. В тази статия сме събрали някои от най-полезните трикове що се отнася до пътешествията. 

Ето ги и тях:

1. Когато купувате самолетни билети онлайн, винаги използвайте инкогнито браузър или трийте историята от дадения час или ден. Авиокомпаниите често използват динамични цени, с други думи – следят бисквитките на вашия браузър, които винаги автоматично разрешавате, за да влезете в някой сайт, за да преценят колко е вероятно да си купите билет. Колкото повече търсите информация за билети, толкова повече цените се увеличават. Затова използвайте опцията за инкогнито браузър или използвайте друго устройство, когато купувате.

2. Сигурно и вие сте били в хотелски стаи, в които електричеството се активира само, ако сте мушнали магнитната карта за вратата в специалното устройство. Истината е, че не е нужно вътре да стои точно картата за вратата. Можете да сложите която и да е карта с подобни размери или дори парче картон или визитка и ще можете да зареждате устройствата си дори когато сте навън.

3. Най-добре не избирайте ресторантите, които са в историческия център на дадена дестинация, която посещавате. Заведенията там обикновено сервират горе-долу едно и също, което в повечето случаи не е с особено добре качество. Освен това цените в туристическите зони и в кварталните заведения могат да се различават в пъти.

4. За да имате шанс куфарът ви да бъде внимателно преместван по самолети и летища, сложете на него знак за чупливо съдържание. Това е единственият начин, чрез който можете да си подсигурите да не бъде подмятан безразборно.

5. Ако в зоната за пристигащи на летището има твърде голяма опашка за такси, отидете в зоната за излитащи - там със сигурност няма да има.

6. Ако пътувате за специален повод като рожден ден или годишнина, винаги споменавайте това при резервацията си в хотела. На много места това ще ви осигури безплатни бонуси като букет цветя и бонбони до безплатно прехвърляне в по-висока категория стая. Не е сигурно, че ще се случи, но не пречи да пробвате.

7. Ако напускате хотела твърде рано сутринта, помолете вместо полагащата ви се закуска да ви приготвят сандвич за из път. Би трябвало да на молбата ви да бъде откликнато.

8. За да спестите пари, направете обяда най-важното ядене за деня. В много държави в Европа заведенията имат обедно меню, в което цените могат да са до 50% по-ниски в сравнение с вечерното. Тази тактика също така ще ви помогне да запазите форма по време на пътуването си. Изкушаващите вкусотии на чуждата страна често ни карат да ядем повече от обикновено и да качваме килограми.

9. Ако трябва да прехвърляте полети, изберете възможно най-дългия престой на междинното летище, за да имате време да разгледате града, в който така или иначе спирате. Преди това, разбира се, трябва да проверите колко далеч се намира то от центъра, за да знаете как оптимално добре да разпределите времето си – все пак изпуснат полет е едно от най-неприятните неща при пътуване. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин