Абу Даби – градът от бъдещето - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Абу Даби – градът от бъдещето
Автор: Peika.bg
Абу Даби – градът от бъдещето

Абу Даби е най-голямото от общо 7-те емирства в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

В превод името му означава „баща на газелата, като същото наименование носи и столицата на страната.

Градът
придобива важност след откриването на нефтени залежи през 60-те години на ХХ в. и се разраства с много бързи темпове, като към днешна дата населението му наброява над 1 млн. души. Емирство Абу Даби може да се похвали с дълга плажна ивица. В миналото в залива е бил силно развит ловът на бисери, но тази индустрия замира след откриването на петролните залежи.

Градът е привлекателна дестинация за всеки почитател на лукса – там може да видите едни от най-невероятните постижения на съвременната архитектура, които са струпани на едно място. Градът предлага широки булеварди, огромни небостъргачи и грандиозни лъскави постройки, които контрастират силно на фона на и белите плажове. Контратната атмосфера на мястото със сигурност ще ви плени. 

Абу Даби – градът от бъдещето


Въпреки ултрамодерния си облик обаче, Абу Даби разполага и с няколко паметника на културата, които привличат интереса на туристите. Безспорно най-величественият от тях е джамията Шейх Зайед. Тя е известна още като „Голямата джамия“ и е най-големият мюсюлмански храм в страната и 8-а по големина в целия свят.

Ако имате удоволствието да посетите Абу Даби, ще можете да се докоснете и до чара на пустинята, като отидете на сафари. Друга много популярна дестинация е оазисът Ал Аин, а 11-километровата плажна ивица пък е перфектното място за тези, които обичат да се излежават на плажа.

Ако искате да посетите Абу Даби, най-добре го направете
в периода март- май или септември- октомври. Лятото там е твърде горещо, а през зимните месеци температурата е мека, но неподходяща, ако искате да се насладите напълно на плажовете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин