Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град!
Автор: Peika.bg

Представяне ви едно от малкото места по света, където расте аргановото дърво казва Есауира и се намира на мароканския бряг на Атлантическия океан.

Градът е известен не само с маслото, но и с причудливата си природа, километричните бели плажове и интригуваща история.

Есауира е курортно градче, което може да ви напомни на гръцко или средиземноморско селце. Причината за това са белосаните къщички със сини дървени капаци и прозорци, цветни фасади и огради.

Зад уютните къщички обаче се крие арабска крепост от 18-и век, която е построена по времето на султан Мохамед Сиди. Интересното е, че именно тази крепостна стена е разделителната линия между средиземноморското и арабското, между типично мароканското и влиянието от Европа. Зад крепостта ще се озовете в град, носещ духа на Есауира от миналото – един пристанищен град, основан от търговци на роби, пирати и авантюристи.

Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град!

Курортното градче е малко, с тесни улички, магазинчета, пазари и колоритни местни жителиТази атмосфера ще направи разходката и престоя ви там истинско блаженство. От всяко магазинче те застига миризма на сушени плодове, ментов чай или някое друго лакомство!Есауира има хилядолетна история – още по времето на финикийците градът е рибарско пристанище и средище. В миналото заливът е бил апетитна хапка за всякакви завоеватели. Есауира със сигурност може да ви предложи много повече от градска атмосфера, тъй като природа в околността е приказна.

Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град!


Въпреки това в наши дни
повечето туристи идват на разходка за ден, като предпочитан за почивка по-известния и лъскав марокански курорт Агадир. Благодарение на не толкова голямата си популярност обаче, Есауира е запазил автентичността си до днес и носи неповторимия полъх на историята и екзотиката, присъщи за Мароко.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:18
Искам разбира се!
Абонирайте се за нашия бюлетин