Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град!
Автор: Peika.bg

Представяне ви едно от малкото места по света, където расте аргановото дърво казва Есауира и се намира на мароканския бряг на Атлантическия океан.

Градът е известен не само с маслото, но и с причудливата си природа, километричните бели плажове и интригуваща история.

Есауира е курортно градче, което може да ви напомни на гръцко или средиземноморско селце. Причината за това са белосаните къщички със сини дървени капаци и прозорци, цветни фасади и огради.

Зад уютните къщички обаче се крие арабска крепост от 18-и век, която е построена по времето на султан Мохамед Сиди. Интересното е, че именно тази крепостна стена е разделителната линия между средиземноморското и арабското, между типично мароканското и влиянието от Европа. Зад крепостта ще се озовете в град, носещ духа на Есауира от миналото – един пристанищен град, основан от търговци на роби, пирати и авантюристи.

Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град!

Курортното градче е малко, с тесни улички, магазинчета, пазари и колоритни местни жителиТази атмосфера ще направи разходката и престоя ви там истинско блаженство. От всяко магазинче те застига миризма на сушени плодове, ментов чай или някое друго лакомство!



Есауира има хилядолетна история – още по времето на финикийците градът е рибарско пристанище и средище. В миналото заливът е бил апетитна хапка за всякакви завоеватели. Есауира със сигурност може да ви предложи много повече от градска атмосфера, тъй като природа в околността е приказна.

Ако искате да видите автентичността на Мароко, посетете този град!


Въпреки това в наши дни
повечето туристи идват на разходка за ден, като предпочитан за почивка по-известния и лъскав марокански курорт Агадир. Благодарение на не толкова голямата си популярност обаче, Есауира е запазил автентичността си до днес и носи неповторимия полъх на историята и екзотиката, присъщи за Мароко.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:18
Искам разбира се!
Абонирайте се за нашия бюлетин