7 причини да отидете в Мароко - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 причини да отидете в Мароко
Автор: Peika.bg
7 причини да отидете в Мароко
Снимка: Tanel Teemusk

Мароко има много голям туристически потенциал, заради географското си разположение и историческото си наследство.

Бреговете на африканската държава на брега на океана отдавна са известна дестинация за курортисти от целия свят, а в добавка към това, там има величествени планини и легендарна пустиня. От друга страна, Мароко е разположено на територия, където от древни времена са се развивали различни цивилизации, което означава, че в наши дни любителите на красивата архитектура и древните останки няма да останат разочаровани. Вижте кои са само 7 от всички причини да посетите Мароко.

1. Пустинята

Няма начин известната пустиня Сахара да е под носа ви и да я пропуснете. Язденето на камили с часове е неудобно, но това е единственият начин да усетите напълно духа на това великолепно място. В Мароко можете да лагерувате сред местните бедуини, да опитате автентичната им храна и да се насладите на милоните ярки звезди през нощта, обгърнати от тишината на пустинята.

2. Атласките планини

38603

Тези планини покриват по-голямата част от Мароко и също са задължителна дестинация. Можете да посетите различни части от Атласките планини, но никъде няма да се разочаровате от могъществото им, нито от пейзажа, който се разкрива от върховете им. И в този случай туризмът може да бъде комбинират с опознаване на берберската култура, кухня и обичаи, като отседнете в дома на местните.

3. Медината

Медината е историческата стара част на арабските градове – от части жилищен квартал, от части пазар, от части търговска част. В медината можете да се потопите в уникалната атмосфера на хилядите ориенталски магазинчета, ресторантчета, пазари, всичките сбутани едно в друго. Можете да прекарате часове, изгубени сред феерията на медината, да пиете чай, да ядете вкусна местна храна и да видите как целия свят се изсипва пред очите ви. Все пак, в медината дебнат и някои неприятности, затова най-добре не се отклонявайте от големите улици.

4. Волубилис

38602

Този град е бил важен търговски пост за финикийците и картагенците, а по-късно разцъфтява като най-южното римско селище в империята. Днес неговите руини, които се намират между Рабат и Фес, са едни от най-добре запазените в света и вече представляват туристическа атракция, дори предвид факта, че по-голямата част от древния град още не е разкопана напълно.

5. Казбата Аит Бенаду

Това е укрепен град на стария транспортен маршрут между пустинята Сахара и Маракеш. Повечето хора вече живеят в близко селище, а в древния град са останали за постоянно само 4 семейства. Градът е великолепен е пример за архитектура на сгради от кал, а, освен това, е наричан „Холивуд на Мароко“, защото е бил декор в продукции като „Game of Thrones“ и „Gladiator“, както и класиката „Лорънс Арабски“.

6. Есауира

38601

Есауира е само на няколко часа път от Маракеш, разположена е на брега на океана и е популярна дестинация за чуждестранни туристи по две причини. Селището разполага със страхотни възможности за отпуска и разпускане по плажовете, както и с неизчерпаеми възможности за опитване на свежи рибни ястия и деликатеси.

От друга страна, Есауира има интересен културен живот. Освен няколкото постоянни арт галерии, от 1998 г. всяка година в началото на юни се провежда фестивалът за уърлд музика Gnaoua. Той е посветен на традиционната местна гнава музика, но се изпълняват и рок, джаз и реге. Фестивалът е наричан „Мароканският Уудсток“, трае 4 дни и привлича около 450 хиляди посетители всяка година.

7. Маракеш

Трудно е да се опише Маракеш с две думи, защото градът представлява живописна смес от арабска и западна култура. Улиците на града ден и нощ са изпълнени с шумотевица и музика, с виковете на търговци, номерата на фокусници, звуците на различни животни. Разберете повече за тази магия. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин