9 задължителни дестинации за пътешественика - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9 задължителни дестинации за пътешественика
Автор: Peika.bg
9 задължителни дестинации за пътешественика

Хубавото на пътуването е, че където и да отидеш, винаги има какво да видиш. Навсякъде по света има разнообразна и уникална сама по себе си природа и история.

Все пак, има няколко места, които хората, отдали се на пътуване, трябва посетят поне веднъж през живота си. Ето кои са те в класацията на TripAdvisor:

1. Транссибирската железница

За това пътуване през Азия със сигурност ще имате нужда от водка, защото приключението ще е епично. Линията свързва руската столица Москва с град Владивосток на Тихия океан, което означава 9300 километра за една седмица на път и то ако влакът ви не спира никъде. Най-доброто на това пътешествие е, че можете да видите един цял континент от прозореца на купето си.

2. Антарктида

Това вероятно е последната точка. За много пътешественици да отидеш на най-студеното място на планетата, е да превъртиш играта. Всъщност, доста хора вече са го правили - комерисалният туризъм на Ледения континент става на 50 години през 2016 г. Много туристическо компании от Аржентина, Австралия, Чили и Нова Зеландия от ноември до март откарват туристи до арктическите станции.

3. Легендарният път

37550

Шосе 66 (Route 66) е вероятно най-известната магистрала в света. Тя е построена през 1926 година и минава през 11 щата, сред които Илинойс, Мисури, Канзас, Оклахома, Тексас, Ню Мексико, Аризона и Калифорния. Дори днес, все още може да се шофира по около 85% от оригиналния път. За шосето редица изпълнители имат песни, а писателят Джон Стайнбек е измислил известната си творба „Гроздовете на гнева“, докато е пътувал по Шосе 66.

 4. Хората и животните

В южонафриканския Национален парк „Крюгер“ можете да снимате Голямата петорка – лъвове, леопарди, слонове, африкански бизони и носорози. В този резерват има над 500 вида птици, 100 вида влечуги и 150 вида бозайници, а фото-сафарито е най-доброто възможно.

5. Амалфийският бряг

Красивите скали и вилите по крайбрежието на Амалфи, който се простират 50 километра по южната страна на италианския сорентински бряг ще ви напълнят очите, докато шофирате по един от най-красивеите пътища в света.

6. Островите Галапагос

37551

Този архипелаг на километри от бреговете на Еквадор е едно от най-уникалните места на света, заради разнообразния си животински свят. За хората, които не са били там, Галапагос ще изглежда като друга планета.

7. Мачу Пикчу

Археолозите считат, че известният Път на инките е изграден за поклонниците, които са отивали към Мачу Пикчу. До индианския град може да се стигне по различни маршрути, които ще ви отведат там за различно време – от 2 до 7 дни. Най-популярната пътека е от 43 километра и минава през доста суров терен, като преходът отнема 4 дни. Това, което ще видите на Мачу Пикчу, обаче си струва усилията.

8. Санторини

37549

Няма начин да отворите брошура за Гърция и да не попаднете на снимки на страхотните сини и бели къщи в Санторини. Мястото е известно със страхотните си залези и кристалната вода.

9. Северното сияние

Това е най-доброто светлинно шоу на света. То може да се наблюдава най-често през зимните месеци в северните страни като Канада, Финландия, Норвегия, Швеция и Исландия

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин