Амалфи – най-красивият балкон на Италия - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Амалфи – най-красивият балкон на Италия
Автор: Мария Ангелова

Амалфи е от онези места, които разтуптяват сърцето на пътешественика, карат го да загуби говор и картина и само за няколко минути да осъзнае, че няма никакъв шанс – това е любов от пръв поглед и за цял живот.

Крайбрежието на Амалфи не е нищо друго освен най-дългият и красив балкон на Италия, който е увиснал между нереално сините води на Тиренско море и склоновете на планините Латари. Като на всеки балкон, и тук грижливо се отглеждат цветя. И лозя. И огромни градини с маслинови и лимонови дървета.

От залива на Неапол до залива на Салерно наредени като мъниста в гердан са 16 крайбрежни градчета, из които можете да пътувате седмици наред.

Амалфи, Атрани, Кава де Тирени, Четара, Конка дей Марини, Фуроре, Майори, Минори, Позитано, Праяно, Раито, Равело, Сант Еджидио дел Монте Албино, Скала, Трамонти и Виетри сул Маре – на Амалфийското крайбрежие не съществува грешен избор.

Пътешествието ви ще включва стари катедрали, цветни къщи, сводести покриви от 16-и век...

В Четара и Майори ще откриете прекрасни пясъчни плажове и все още запазени традиции на рибарски градчета.

Най-популярен сред туристите е Амалфи – дал и името на цялото Амалфийско крайбрежие. Този древен град в миналото е бил морска република, контролираща търговията в Тиренско море. Позитано пък е бил курортен град още от времето на древните римляни.

В Скала, Трамонти и Раито възможните са посоки са само две – нагоре по стълбите и надолу по стълбите. В тези градчета, разположени високо в скалите, не можете да се придвижвате по друг начин.

Разположеният на 350 м над морската повърхност Равело е бил вдъхновение за велики творци като Вагнер, Греъм Грийн, Тенеси Уилямс...

Крайбрежието на Амалфи е включено в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Вече ви се ходи в Италия? 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин