Ако искате да живеете по-дълго - почивайте по-често! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ако искате да живеете по-дълго - почивайте по-често!
Автор: Peika.bg
Ако искате да живеете по-дълго - почивайте по-често!

Оказва се, че тези, които редовно взимат отпуск от работа, за да си почиват и пътуват, живеят по-дълго от хората, които пренебрегват ваканцията си!

Най-новите изследвания по темата доказват, че ходенето на почивка помага да живеем по-дълго. Резултатите са получени от 40-годишно проучване, проведено от Хелзинкския университет. Те показват, че хората, които почиват по-малко от три седмици годишно, имат 37% по-голяма вероятност да умрат млади, за разлика от тези, които редовно излизат в отпуск.

Изследването проследява 1200 бизнесмени от 70-те години на миналия век. Всички те били изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания поради теглото, високото кръвно налягане или високия холестерол. Разликата между онези, които са си почивали повече и онези, които са пренебрегнали ваканцията, е описана като "ясна и значима". Учените установяват, че хората, които не са взели необходимото време за почивка, са работили повече в обичайното и са се лишили от повече сън, което е довело до стрес, проблеми със сърцето и теглото.

Ако искате да живеете по-дълго - почивайте по-често!

Резултатите от изследването са представени на неотдавнашната конференция на Европейската асоциация по кардиология в Мюнхен, а водещият изследовател - професор Тимо Страндберг дори препоръчва лекарите да предписват ваканции на рискови пациенти. "Не мислете, че здравословният начин на живот ще компенсира това, че работите твърде много и не си почивате", казва професорът и допълва: "Ваканциите могат да бъдат добър начин за облекчаване на стреса".

Изследването убедително доказва ползите от ваканциите и пътуването. Те ще ви направят по-щастливи, по-привлекателни и по-трудоспособни в дългосрочен план. Какво чакате? Пуснете си една молба за отпуск!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин