Ако можете да посетите само един гръцки град, нека бъде Ханя - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ако можете да посетите само един гръцки град, нека бъде Ханя
Автор: Peika.bg
Ако можете да посетите само един гръцки град, нека бъде Ханя
Снимка: pixabay

Град Ханя на остров Крит е изпълнен с автентичен гръцки характер. От цветното венецианско пристанище, което е осеяно с кафенета и ресторанти, до лабиринта от задни улички, пълни с магазини и бутици в Стария град, той кипи от живот както денем, така и нощем. 

Критската кухня е ненадмината, а пристанището е най-доброто място да опитате някои от местните риби.

Разходете се по дългата стена, за да снимате фара или да направите хитра снимка на рибарите, седнали на лодките си и работещи да поправят мрежите си. Разходете се до малката църква Profitis Ilias и ще бъдете възнаградени със зашеметяващи панорамни гледки към целия град Ханя.

Ако можете да посетите само един гръцки град, нека бъде Ханя
Снимка: pixabay

Докато сте в Ханя, няма да искате да пропуснете да видите два от най-добрите плажове в светаЕлафониси, известен със своя розов пясък и кристално чисто море, и Балос, спокойната лагуна с бял пясък и тюркоазени води. И двaтa са на известно разстояние от града, но са места, които трябва да видите, когато сте в Гърция

Това важи и за Самарското дефиле. Намира се на час път с кола от Ханя, но преходът през невероятния пейзаж на дефилето е нещо, което никога няма да забравите.

Ако можете да посетите само един гръцки град, нека бъде Ханя
Снимка: pixabay

Защо да посетите Ханя? Ако можете да посетите само един гръцки град, нека бъде Ханя. Има всичко, за което можете да мечтаете и още, така че няма да пропуснете нищо.

Независимо дали сте любител на плажа, любители на храната, очаровани сте от историята или се наслаждавате на туризъм, град Ханя на Крит има по нещо за всеки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин