Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини
Автор: Peika.bg
Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини
Снимка: pixabay

Кажете думата Средиземно море и веднага вероятно ще си помислите за искрящи лазурни води и дълги участъци от златни пясъци, окъпани в блестящо слънце. Не е лош образ за създаване и определено такъв, който ще ви накара да копнеете да стегнете багажа си и да излетите за средиземноморска ваканция. Но там има много повече от синьо море, плажове и слънце.

Средиземноморието или Средиземно море, както често се съкращава, определя група от двадесет и една държави. Всяка страна е уникална и има своя собствена отличителна култура. С толкова много различни дестинации, от които да избирате, не е лесно да решите коя е идеалната за вашата почивка.

В тази поредица от статии можете да разгледате десетте най-добри места по средиземноморието и подробности за това какво прави всяко едно от тях специално. Четете статиите една след друга и скоро ще имате страхотни идеи за следващата си почивка.

3. Санторини, Гърция

Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини
Снимка: pixabay

Ако изберете Санторини за вашата средиземноморска почивка, бъдете готови да останете напълно очаровани. Островът с форма на подкова е образуван от останките на вулканичен кратер. Варосаните къщи на градовете и селата се придържат към стените на скалите и са ярък контраст с тъмната скала, върху която са построени. Определено е много живописно място, но това не е единственото, което го прави наистина специално.

От градовете на западния ръб на калдерата има непрекъсната гледка към залеза. Това е ежедневна забележителност, която се вижда най-добре от Ия, един от най-невероятните градове в Гърция. Ако обичате пешеходен туризъм, има деветкилометров маршрут от Ия до Фира, който е един от най-добрите преходи в Средиземноморието. 

Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини
Снимка: pixabay

Други градове, които си струва да се проучат заради техния причудлив чар и невероятни гледки са Фиростефани, Имеровигли и Акротири. Санторини произвежда качествено вино и посещението на лозята е задължително, а пробата е още по-задължителна, както и плажуването. Периса, известен още като Черния плаж, Влихада или Червеният бряг не трябва да се пренебрегва.

Кога да посетите Санторини?

Туристическият сезон в Санторини е от началото на април до края на ноември с пик в средата на лятото през юли и август. Оптималното време за пътуване е септември и октомври. Времето все още е хубаво, но не толкова интензивно, колкото през лятото, морето е идеално за плуване и има по-малко хора наоколо.

Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини
Снимка: pixabay

Защо да посетите Санторини?

Санторини е една от най-романтичните средиземноморски дестинации. Помислете за спираща дъха природа, невероятни възможности за снимки, превъзходна гастрономия и разбира се тези повече от фантастични залези.  

За романтична ваканция Санторини е практически непобедим. Добрата храна, страхотните гледки и удивителните залези всеки ден, съчетани с истинското гръцко гостоприемство, го правят почти перфектен.

Топ 10 средиземноморски дестинации - Санторини
Снимка: pixabay

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин