Плака - най-красивият район на Атина - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плака - най-красивият район на Атина
Автор: Peika.bg
Плака - най-красивият район на Атина
Снимка: instagram

Вероятно сте виждали стотици снимки на невероятни гръцки плажове, паметници и залези, докато превъртате в Instagram, и сте си направили дълъг списък с това, което трябва да видите в Гърция.

Но повярвайте. Снимките често не отговарят на реалността, което прави почти невъзможно да се избере кои са най-добрите места за посещение в Гърция. Списъкът би бил безкраен. Добавете допълнителните елементи на невероятната средиземноморска кухня и дружелюбни, гостоприемни хора и след като сте там, може дори да откриете, че никога не искате да си тръгнете.

Плака - най-красивият район на Атина

Независимо дали мислите да посетите za уикенда или планирате да обиколите някои от островите, където и да отидете, ще откриете, че Гърция е вълшебна страна. 

Не сте сигурни откъде да започнете? Ние ще ви дадем някои предложения. С какво да започнем?

Плака - най-красивият район на Атина
Снимка: instagram

Плака, Атина

Помислете за Атина, столицата на Гърция, и първото нещо, което ще ви дойде на ум вероятно ще бъдат някои от нейните известни паметници като Акропола или Партенона. Освен това, градът има различен характер, който е уникален от другите европейски столици.

Атина се е развила от това, което първоначално е била маса от малки села, които са се слели заедно през вековете. Повечето от тези села са загубили оригиналните си характеристики и не се различават едно от друго. Кварталът, известен като Плака, не е такъв случай.

Плака - най-красивият район на Атина
Снимка: instagram

В Плака има калдъръмени улици, облицовани с кафенета и ресторанти с цветно обзаведени тераси. Тесни пешеходни алеи, където традиционните Ouzerias и местната пекарна са оградени от разнообразни магазини за сувенири. Ще попаднете на оживени заведения като Bretto’s, което работи от началото на ХХ век. Някога мястото на дестилерия, сега е бар със стени, украсени с бутилки.

Разгледайте по-нататък и ще намерите Анафиотика, друга част от Плака. Местността, със своите бели къщи със сини врати и стъпаловидни улици, украсени със саксии с цветя, ще ви накара да си представите, че сте се телепортирали от града на някой от по-тихите, по-слабо развити острови.

Плака - най-красивият район на Атина
Снимка: instagram

Защо да посетите Плака? Плака е най-красивият район на Атина и е оживен с традиционен гръцки характер. Ако не посетите Плака, докато сте в Атина, пропускате най-добрата част – сърцето и душата на града.

Посетете Плака в Атина, за да изследвате живота на гръцкото село, без изобщо да напускате града.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин