Лагуната Гьола в Гърция - сълзата на Афродита - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лагуната Гьола в Гърция - сълзата на Афродита
Автор: Peika.bg
Лагуната Гьола в Гърция - сълзата на Афродита
Снимка: arxitektonas

Лагуната Гьола, разположена близо до село Астрис в Тасос, често е наричана най-красивият естествен плувен басейн в света. 

Лагуната Гьола е известна още като „Сълзата на Афродита“. Според местната легенда басейнът е създаден от Зевс, за да се къпе в него Афродита. И със сигурност този уникален воден резервоар ви дава божествено изживяване при плуване.

Басейнът е дълъг около 20 метра и широк 15 метра, заобиколен от скали с височина до 8 метра. Така че, ако само плуването не ви е достатъчно, можете да скочите от скала.

Лагуната Гьола в Гърция - сълзата на Афродита
Снимка: arxitektonas

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Гьола е - началото на юни или септември. Времето все още е хубаво, но ще срещнете по-малко туристи. Ако посещавате мястото през летните месеци, отидете там възможно най-рано, защото през деня басейнът е претъпкан.

Как да отида там

Можете да посетите естествения басейн в Тасос с кола или лодка. Може да не е най-лесното място за достигане с кола, тъй като трябва да поемете по черен път, но си заслужава. Има няколко места за паркиране наблизо, така че използвайте телефона или GPS и карайте до едно от тях.

Ако искате да посетите естествения басейн Гьола с лодка, няколко обиколки с лодка на Тасос се отбиват до басейна. Обикновено това е само кратко спиране за 15-20 минути, така че ако искате да отделите повече време, препоръчително е да отидете с кола.

Лагуната Гьола в Гърция - сълзата на Афродита
Снимка: arxitektonas

Хотели близо до Giola Natural Pool

Има много места за отсядане в Астрис. Можете да ги проверите там. Бихме препоръчали Astris Sun Hotel, разположен на 4 километра от естествения басейн Giola. 

Полезна информация:

В близост до басейните няма сянка, шезлонги и чадъри. Така че не забравяйте шапката и слънцезащитния крем.

В близост до басейна има малка таверна и кафене, където можете да си вземете храна или напитки. Но наблизо няма други магазини, така че носете със себе си вода или леки закуски, когато ги посещавате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин