Аквариумът в Генуа – (под)водно пътешествие - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Аквариумът в Генуа – (под)водно пътешествие
Автор: Мария Ангелова

В Генуа с деца или с детето във вас, което все не успява да порасне – аквариумът в италианския крайбрежен град е задължителна морска спирка. Отделете си цял ден за изследване на морските дълбини от тропиците до Антарктида, за шоуто на делфините и за омагьосващите цветове на корали, риби и медузи.

От зала в зала температурата в Аквариума на Генуа се променя, влажността и растителността също. Всъщност само на пръв поглед преминавате през различни помещения – истината е, че пътувате по цялата планета. Срещата е вълнуваща и включва над 12 000 животни от 600 вида, подредени в 70 екосистеми от цялото земно кълбо. В Европа няма друг аквариум, който да е събрал такова разнообразие от морски обитатели.

Пингвините, разбира се, са сред любимците на всички. Леденото им жилище можете да видите от две различни нива на аквариума – веднъж под водата, веднъж на скалите от горния етаж. По същия начин от всички ъгли можете да видите другите популярни обитатели на аквариума – делфините и акулите.

Залата с медузите е почти хипнотизираща, а пред цветните корали човек може да прекара часове в разглеждане на сложните форми и нюанси, сътворени от природата.

Едно ъгълче от Аквариума е посветено на любими анимации като „Търсенето на Немо“ и „Спондж Боб Квадратни гащи“. До всеки рисуван герой децата могат да се запознаят с истинския морски обитател и неговия живот.

Освен да забавлява, Аквариумът в Генуа си е поставил за цел и да възпитава в мислене за природата и опазване на биоразнообразието.

Полезна информация: Аквариумът се намира на Старото пристанище, на 5 минути от историческата част на града, на 10 минути от жп гара Пиаца Принчипе. Информация за работно време, билети (следете за промоции, често има такива от типа на две деца с един билет) тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин