Вълшебен билков кът ще има в парка в Малко Търново - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вълшебен билков кът ще има в парка в Малко Търново
Автор: Peika.bg

Малко Търново скоро ще се сдобие със забавна и образователна нова атракция в парка си – Горско училище с вълшебен билков кът.

Като част от реновирането на парка в града досегашната една алея ще бъде заменена с няколко малки алеи, които водят до нови кътове за отдих. Ще има нова беседка, детски кът, фитнес-площадка, мини спортно игрище, тенис на корт, амфитеатрална сцена. Предвидено е в парка да има и читалня на открито, където всеки да може да почете на чист въздух.

Най-интересната част от новия парк е Горското училище. То ще представлява учебна стая на открито с образователни табла, растителен лабиринт и вълшебен кът на билките. Целта е децата да се запознаят с лечебните растения не само на картинка, а и на живо, да разберат какви са свойствата им и да ги пазят. В къта ще бъдат посадени най-разпространените лечебни растения у нас – мащерка, риган, градински чай, здравец, мента, равнец.

Много нови дървета ще бъдат посадени в парка, повечето – иглолистни, за да може той да е зелен и през зимата.

Очаква се паркът да е готов в началото на лятото на 2015 г. 

Подобни билкови образователни кътове има на много места по света (например в Ботаническата градина в Милано). Недалеч от Малко Търново има подобна класна стая на открито - екопътека Марина река, на 15 км от Царево, където на дървени чинове насред гората деца и възрастни могат да научат за терциерната флора в Странджа или защо тук виреят видове на няколко милиона години.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин