Аномалия - вишневите дръвчета в Япония цъфнаха! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Аномалия - вишневите дръвчета в Япония цъфнаха!
Автор: Peika.bg
Аномалия - вишневите дръвчета в Япония цъфнаха!

Зашеметяващите вишневи цветове на Япония привличат туристи от цял ​​свят през пролетта, когато те цъфтят. Екстремните метеорологични условия в страната, включително скорошните два тайфуна, доведоха до преждеременен цъфтеж на вишните през есента.

Всеки, който е планирал пътешествие до Япония в този период, ще има късмета да види безбройните розови цветове.

Листата на вишневите дървета отделят хормони, които да предотвратяват преждевременен цъфтеж на цветовете. Според дървесния лекар Хироюки Уада, от Асоциацията на цветята в Япония, силните бури са предизвикали бързо падане на листата, а комбинация с нетипично топлото време е довела до масов цъфтеж. Това явление се наблюдава на стотици места в цялата страна - започвайки от Кюшу и продължавайки на север до Хокайдо.

Уада заявява, че засегнатите дървета няма да цъфнат отново през пролетта, но за щастие по-голямата част от вишните на Япония не са застрашени и цветовете ще се появят както обикновено на пролет.

Аномалия - вишневите дръвчета в Япония цъфнаха!


Преждевременно цъфналите вишни събраха хиляди японци и туристи по площадите и парковете. Тази розова феерия трае само една-две седмици, така че всеки бърза да ѝ се порадва, докато все още може. Така екстремните метеорологични условия доведоха до аномалия, която се превърна в истински красив спектакъл!
Аномалия - вишневите дръвчета в Япония цъфнаха!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин