Австралия ще посреща туристи чак догодина - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Австралия ще посреща туристи чак догодина
Автор: Peika.bg
Австралия ще посреща туристи чак догодина

Предстоят разочарования за онези, които се надяват да пътуват в или извън Австралия тази година, тъй като нейното правителство предупреждава, че е малко вероятно границите да се отворят отново за международни пътувания до 2022 г.

Това се дължи на несигурността, която съществува в скоростта на разпространението на ваксината и степента на ефективност на ваксините при различни варианти на COVID-19, както и продължителността на тяхната дълготрайност и ефективност.

Новината вероятно ще дойде като удар за международната туристическа индустрия. Австралийският превозвач на знамена Qantas обяви още през февруари, че се стреми да възобнови международните полети до Австралия в края на октомври. Когато обаче беше направено съобщението, на клиентите беше обещано пълно възстановяване на сумата, безплатна промяна на датата или ваучери за пътуване, ако плановете им бъдат нарушени от удължаване на граничното затваряне.

Австралийците могат да пътуват до Нова Зеландия след въвеждането на балона за пътуване транс-Тасмин. Въпреки това пътуването без карантина от Нов Южен Уелс до Нова Зеландия е спряно за 48 часа от 23.59 ч. AEST на 6 май след откриването на два нови случая на COVID-19 в общността в Сидни. Балонът за транс-Тасман стартира на 19-и април, за да позволи безкарантинно пътуване между Австралия и Нова Зеландия, а Нова Зеландия ще премахне или удължи ограниченията, когато периодът на спиране приключи, в зависимост от това как се развива ситуацията.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин