Австралийската НЛО столица - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Австралийската НЛО столица
Автор: Peika.bg
Австралийската НЛО столица
Снимка: Andy Tyler

Австралийската пустош изглежда като място, където извънземни човечета биха поспрели с летящите си чинии. На тази територия с километри няма нищо, а нощно време небето е ясно, с искрящи звезди. Едно място в Австралия от години капитализира слуховете за НЛО. То се намира между Тенант Крийк и Алис Спрингс и е наречено Уайклиф Уел.


Селището е започнало като всички останали, които са просто спирка от продължителния маршрут през австралийската пустош. То е било място за запасяване с вода по маршрут на животновъдите в средата на 19-и век, а през Втората световната война става център за производство на зеленчуци за армията. След това, магистралата Стюърт става все по-използвана и тъй като Уайклиф Уел се намира на нея, там става спирка за зареждане с гориво и провизии.

36694

НЛО легендата за Уайклиф Уел се ражда след Втората световна война, когато бивш военен е започнал да записва в тетрадка разни неидентифицирани обекти, които е видял в небето през нощта. След него други хора започнали да добавят в нея.

36696

Тетрадката е държана в местен ресторант, за да я виждат всички, но е открадната през 1990 г. По-късно местните започват друга тетрадка на НЛО тематика с информация от началото на 90-те, а мястото се прочува като "Австралийската НЛО столица".

36693

Днес Уайклиф прави НЛО-индустрия с развлекателния парк на свое име. Според рекламната им брошура, „свръхестествените явления в небето са толкова много, че няма да ги видите само ако имате лош късмет“.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин