Бъдете шоколатиери за един ден в Музея на шоколада! - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бъдете шоколатиери за един ден в Музея на шоколада!
Автор: Peika.bg

Посетете шоколадовия музей в Барселона и се докоснете до най-голямата културно-вкусова институция в града. 

Музеят на шоколада е истинска почит към едно от най-популярните сладки изкушения на земята. Любим заради неустоимия си вкус и полезните си свойства (ако се консумира правилно, разбира се), шоколадът е изкушение от векове насам. 

В Барселона той е играл важна роля в гастрономическата култура и има исторически връзки с високото общество на града и благородническия живот. На войниците в бурбонските армии им е позволено "половин унция шоколад с половин килограм хляб" всеки ден за закуска.

Бъдете шоколатиери за един ден в Музея на шоколада!
Снимка: Oh Barcelona/Flickr

Днес Шоколадовият музей е една от най-вълнуващите културни институции в града и привлича посетители от всички възрасти, любопитни да разберат повече за историята на тази пристрастяваща храна. В музея се намират редица машини, нови и стари, използвани в производството на шоколад. Там можете да видите как се произвежда шоколад - от какаови до шоколадови бонбони.

Има и шоколадови модели на някои от най-известните забележителности на града и произведения на изкуството, като Саграда Фамилия на Антони Гауди.

Един от най-приятните начини да посетите музея, е да вземете участие в семинар и да станете шоколатиери за един ден. През цялата година се организират курсове за специални събития като Коледа и Великден. Тогава можете да се почувствате като истински майстори на шоколада!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин