Български талант спечели милиони в покер турнир през септември - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Български талант спечели милиони в покер турнир през септември
Автор: Peika.bg

Професионалната покер сцена за пореден път насочи вниманието си към България, след като се оказа, че един от професионалните ни покер играчи успя да триумфира в битка срещу още 5802 играча в световните серии по покер.

Шампионът се казва Стоян Маданжиев и най-вероятно ще трябва да свикнем с това име, защото предизвикателствата за него тепърва предстоят. В случай, че не сте запознати с онлайн света на покера, трябва да напомним, че Световните серии по покер онлайн са един от много престижните турнири.

Правилата изискват всеки играч да заплати участието си на стойност 5000 долара, като събраната сума надвиши 25 милиона долара, които в последствие осигуряват и паричните награди. Напомняме на читателите, че това е един от най-сериозните наградни фондове, които са се генерирали в онлайн турнир до този момент, а както се досещаме, г-н Маданжиев се е борил срещу най-жестоките акули в играта с най-много обрати. Наградата идва под формата на златна гривна за шампиона и паричната награда от 3 904 686 долара, което го поставя в графата на най-успешните български играчи.

Интересен факт е, че родният талант дори не е бил смятан за фаворит в надпреварата, никой не вдъхвал особени надежди, докато не се оказа, че картите вече са избрали него в голямата надпревара. Българинът се изправя на финала срещу китаеца Уенлин Гао и в следващите напрегнати минути се оказа, че Гао не може да разчете изобщо родния играч, но подозираме, че той също не е особено разочарован, след като прибира наградата от 2 748 605 долара. Макар и родните професионални покер играчи рядко да са в светлината на прожекторите, не трябва да забравяме, че онлайн платформите на букмейкъри като бет365 е сред предпочитаните за преследването на кариера във въпросната дисциплина.

Добрите практики показват, че брандът често предлага специален bet365 bonus за всички почитатели на този вид забавление, особено след като виждаме, че има резултат. С малко помощ от математиката можем да изчислим колко пъти Маханджиев е повишил своята награда и каква е стойността на опита му в играта. Впрочем много от световните звезди признават, че покерът се е появил случайно и в началото е бил забавление, а в последствие се превърнал в много сериозна възможност с много предизвикателства.

Длъжни сме да отбележим и още една важна подробност, голямата победа за родния покер не е единствена и през годините сме ставали свидетели на много други победи и впечатляващи резултати, включително и на територията на български казина. По-важното обаче е, че родните играчи не отстъпват по нищо на професионалистите от другите страни, а в последно време дори доминират, както забелязваме.

Критиците и почитателите на покер сериите отдавна мечтаеха за по-сериозен български резултат в големите турнири и очевидно чакането си заслужаваше, особено след като българинът демонстрира класа и обърна всички скриптове и сценарии на конкуренцията. Едно обаче е сигурно, това няма да е единствената победа и най-вероятно тепърва ще слушаме още за него.

Ако се чудите защо талантът с поглед над играта не е бил сред фаворитите, причината се скрие в по-малките успехи и генерирани печалби от приблизително 30 000 долара преди този турнир. Скромните предишни успехи са нещо много полезно, особено когато противникът обича да подценява и не осъзнава, че нито един играч не е статичен и променя играта и стила си. Поне ще бъдем сигурни, че в следващите големи турнири ще виждаме сериозно страхопочитание, каквото наистина трябва да има.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин