Безплатна обиколка на забележителностите на Димитровград - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Безплатна обиколка на забележителностите на Димитровград

Наскоро ви разказахме, че по случай своята 70-та годишнина, Димитровград организира безплатни туристически обиколки.

Можете да се включите в тях всяка събота и неделя от 24 юни и 26 август. 

Първият тур е „Забележителностите на Димитровград“. Обиколката започва в 10:00 ч. с лекция пред Историческия музей в града. След това поема на панорамна разходка и разглеждане на монументалното декоративно изкуство на Димитровград.

Разхождайки се по бул. „Г. С. Раковски“ ще видите мозайката от камък „Единство на науката и техниката” , декоративен фриз от алуминиеви модули „Ритъм”, керамичен фриз – ротонда „Българската история и Димитровград”. Разходката из една отминала епоха продължава покрай декоративните пана: „Строителство“, „Древна история“, „Трудът и семейството“ и „Река Марица“. Разглеждането на монументалното изкуство ще приключи с декоративна керамична композиция „Движение”, сграфито „Семейство“ и „Мирен възход“.

След това ще видите едни от най-големите атракции в Димитровград: Голямата пейка, Голямата маса, Големия стол и Голямата лампа, Металното сърце, които са любими и на екипа на Peika.bg. После ще минете покрай Храм „Св.Димитър”.

От 11:00 ч. до 11:30 ч. ще се насладите на любопитна беседа в Астрономическата обсерватория и планетариум „Джордано Бруно”. След което ще се разходите в прекрасния парк „Н.Й.Вапцаров”, Зоокъта и приключенски парк „Питър Пан”.

От 12:00 ч. до 13:00 ч. ви очаква разходка и беседа в парк „Пеньо Пенев”. От 13:15 ч от автогарата в Димитровград започва свободната програма. Ако имате желание и сили, може да посетите още: архитектурата на Централна градска част, разглеждане на Дом-музей „Пеньо Пенев”, Художествена галерия „Петко Чурчулиев”, паметници по бул. „Димитър Благоев” ( Пеньо Пенев, Апостол Карамитев, Еньо Вълчев, Димитър Благоев.

Маршрутът „Забележителностите на Димитровград“ се организира на 24.06.2017г. и 29.07.2017г. За да се включите в някой от двата дни, трябва да направите резервация поне 7 дни преди датата на провеждане на телефон 0391/ 667 87 или в Историческия музей на града.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин