Билетите за националния парк Глетчер се продават за минути с нова система за резервация - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Билетите за националния парк Глетчер се продават за минути с нова система за резервация
Автор: Peika.bg
Билетите за националния парк Глетчер се продават за минути с нова система за резервация
Снимка: pixabay

Длъжностни лица в Националния парк Glacier в Монтана ще пуснат още билети за достъп до емблематичния път на парка Going-to-the-Sun, след като първата партида за месец юни беше разпродадена за минути.

 

Поради новите ограничения на капацитета, паркът е въвел нова билетна и определена по време система за достъп до 50-километров планински път. Миналата седмица над 10 000 души се опитаха да осигурят резервации - повече от три пъти повече от наличния капацитет, съобщи Асошиейтед прес.

"Това е първата ни година, в която внедряваме тази система, така че знаем, че ще има нужда от подобрения", заяви служителят по обществената информация на Glacier Park Джина Керзман пред AP.

"Ще следим броя на билетите спрямо броя на влизащите превозни средства и ще коригираме тези номера, ако смятаме, че има място за допълнителен капацитет."

Билетите за националния парк Глетчер се продават за минути с нова система за резервация
Снимка: pixabay

Резервациите струват $ 2. Тези, които желаят да получат достъп до пътя към слънцето, също трябва да имат пропуск за парка, според уебсайта на парка.

Настоящата система позволява достъп до пътя само на няколкостотин автомобила на ден. Броят на билетите е по-малък, защото пътят все още е частично затворен.

Керзман потвърди, че Националният парк Glacier ще пусне повече билети, когато се отвори пътят Going-to-the-Sun.

"За съжаление никога не знаем датата, на която ще се отвори, но щом пътят се отвори или след като сме наясно кога ще се отвори, тези билети ще станат достъпни", каза тя.

Когато пътят се отвори напълно, паркът очаква да пусне около 4600 дневни билета. Този номер подлежи на промяна и е приложим само за броя превозни средства, а не за посетителите.

Тези, които имат резервации в парка (квартира, къмпинг, екскурзии с екскурзовод, конна езда и т.н.), няма да трябва да си набавят билети. Не са необходими и за тези, които влизат в парка с велосипед или пеша.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин