Бразилия ще има нова най-висока статуя на Христос - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бразилия ще има нова най-висока статуя на Христос
Автор: Peika.bg
Бразилия ще има нова най-висока статуя на Христос

В момента новата статуя на Исус Христос в Бразилия се изгражда в Енкантадо в Рио Гранде ду Сул. Когато бъде завършена, тя ще бъде по-голяма от известната статуя на Христос Изкупителя в страната, една от най-разпознаваемите забележителности на Бразилия.

Новата статуя се нарича Христос Покровителят на Енкантадо и ще бъде третата по големина статуя на Исус Христос в света. Железобетонната конструкция трябва да бъде завършена в края на тази година, а посетителите ще могат да се качат с асансьор на 34 мот земята в сърцето на статуята. Тук стъклен отвор ще позволи широк изглед към околността.

На височина 98 фута, Христос Изкупителят стои на върха на планината Корковадо с изглед към Рио де Жанейро и идва на 140 фута като цяло. Кристо протектор де Енкантадо ще го затъмни с 16 фута и ще бъде третата по големина статуя на Христос в света, според „Асоциацията на приятелите на Христос”. Ще бъде победен само от мексиканския Кристо де ла Пас и полския Естатуа де Кристо Рей.

Създаден от скулптори на баща и син, Генесио Гомез Моура (Кеара) и Маркус Моура, проектът е в процес на изграждане в Моро дас Антенас в Лагоа ди Гарибалди. Изгражда се на цена от 358 000 долара и е финансиран с дарения и без публични пари. Асоциацията все още набира средства за проекта и се надява, че статуята ще привлече повече посетители в района.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин