Бристол - градът за всеки тип туристи - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бристол - градът за всеки тип туристи
Автор: Peika.bg
Бристол - градът за всеки тип туристи

Aко сте почитатели на големите градове, но все пак не искате типичната мегаполисна атмосфера, Бристол е място, което наистина си заслужава да посетите.

Там може да намерите всичко от средновековна архитектура, стрийт арт фестивали, големи и красиви паркове и тесни калдъръмени улици.  

Бристол се намира на 200 км от Лондон и интересен факт за него е, че той е първият град в Обединеното кралство, който е бил обособен за колоездене.

Този английски град предлага на посетителите си както възможности за разпускане сред обширни паркове, така и авантюристични опции за разходка из пристанищата. Освен това Бристол е обграден от редица хълмове и долини, които водят до югоизточния морски бряг на Англия. И тук няма как да не отбележим една от най-значимите бристолски забележителности - Клифтън Съспеншън бридж - един от първите висящи мостове в света.

Бристол - градът за всеки тип туристи


Любопитно е, че градът си има своя собствена валута – бристол паунд, както и че разполага с театър, който се намира в бивша пивоварна. За любителите на нощния живот трябва да отбележим, че всяка нощ в Бристол може да се превърне в уникална история! Независимо дали е през уикенда или през седмицата - забавленията никога не свършват. Освен това музикалното разнообразие в клубовете в града е една от причините за стремглавото привличане на множество меломани.

Препоръчваме ви да посетите Бристол, тъй като той определено може да предложи по нещо за всеки тип туристи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:25
Ще го посетя догодина!
Абонирайте се за нашия бюлетин