Брюксел в комикси - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Брюксел в комикси
Автор: Peika.bg

Едва ли има друг град на света, в който да има толкова много магазинчета за комикси. Едва ли има и друг град, в който героите от комиксите да са излезли от страниците им и да са се разпръснали по фасадите на сградите в центъра на града. Вдигнете глава нагоре и си дръжте шапката, за да видите Брюксел в комикси.

Дори и да сте дошли в белгийската столица, за да си свършите някоя важна европейска работа, или пък просто по туристически да разгледате и да пийнете бира, не гледайте само в краката си! Оглеждането нависоко е задължително, за да не изпуснете някой от десетките комикс герои, които ви наблюдават любопитно от стените на сградите.

Любовната връзка между Брюксел и комиксите се заражда отдавна – в началото на 20-ти век, с появата на две списания „Тинтин“ и „Спиру“. Едни от най-любимите комикси на няколко поколения са създадени тук, в Белгия – смърфовете, Щастливият Люк (Lucky Luke), Тинтин, Гастон Лагаф...

Брюксел, разбира се, си има музей на комиксите (Museum de la Bande Dessinée), където можете да научите куп полезни и интересни неща, но е далеч по-вдъхновяващо просто да се разходите по улиците столицата и да се запознаете отблизо с любимите си герои. Своеобразните стенописи са така добре интегрирани в архитектурата на Брюксел, че може дори и да не забележите, че са там. Освен по стените героите оживяват и в три измерения – като статуята на Гастон Лагаф на булевард Pacheco.

Можете да се включите в платена пешеходна или велообиколка сред комиксите, но може би най-добрият начин е да тръгнете сами с карта в ръка (вижте по-долу отлична карта) и да се насладите на откривателството. Ако искате да направите деня си изцяло тематичен, сложете края му в Комикс селото (Stripdorp/Le Village de la BD, намира се на площад Саблонв центъра на Брюкселкъдето има галерия, книжарница за комикси и кафене, в което да си починете сред цветните рисунки.

 


Afficher Parcours BD de Bruxelles / Striparcours van Brussel/ Brussels Comic Strip trail sur une carte plus grande

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин