Буенос Айрес за един уикенд - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Буенос Айрес за един уикенд
Автор: Peika.bg
Буенос Айрес за един уикенд

Буенос Айрес е един от най-европейско изглеждащите градове в Южна Америка.

Дори неговата архитектура, улици, площади и население могат да ви дадат усещането, че се разхождате из някой испански, а не южноамерикански град.

За да се потопите максимално в средата и ежедневието на местните, най-добре отидете в центъра на града. Там ще може да се насладите още на площада Плаза де майо, изграден през 1580 г., който е бил мястото на важни политически събития в миналото. На него ще намерите и други сгради с историческо значение като катедралата Метрополитата, както и най-популярните музеи в града – Каса Росада и Кабилдо.

Не е за изпускане и едно от най-известните предградия в града – южният квартал Ла бока. Там ще се потопите в топлата аржентинска атмосфера, като няма как да не забележите цветните къщи и множеството музиканти и танцьори по улиците. Прекрасно място за любителите на изкуството е първият открит музей в страната Кайе Каминито. За хората, които предпочитат активното забавление, има и ежедневно провеждащи се уроци по танго, към които има и включена вечеря. Не пропускайте и квартала на художниците Сан Телмо, където може да намерите изключително красиви предмети в множеството антикварни магазини.

Буенос Айрес за един уикенд


Алтернативен начин да разгледате Буенос Айрес е на колело – има две обиколки, които посещават различни райони и забележителности в града. Първата опция е класическата обиколка, която стига до много от основните исторически забележителности на града, заедно с някои от кварталите. Другата пък предлага посещение на зоопарка ботаническата градина и Плаза Италия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин